Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
16. srpna 2023 17:05
Čas čtení 0:29

Syrský dron převážel do Jordánska pervitin, policie ho sestřelila

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Syrský dron převážel do Jordánska pervitin, policie ho sestřelila
Zdroj: Jordan Armed Forces

Jordánská policie sestřelila nad jordánskou hranicí syrský dron převážející pervitin. Syrské úřady se k incidentu nevyjádřily.

Jordánské pohraniční hlídky v neděli uvedly, že se jim podařilo zachytit dron, který se pokoušel propašovat do země ze sousední Sýrie pervitin. Režim syrského diktátora Bašára al-Asada vytvořil v zemi prosperující trh s narkotiky a především s captagonem, což je charakteristický amfetamin. Jeho hodnota podle odhadů dosahuje v posledním desetiletí více než 10 miliard dolarů ročně.

Používání bezpilotních letounů k pašování drog není nic nového a jordánské bezpečnostní síly pravidelně zachycují takové pokusy podél syrské hranice. Sýrie se snaží omezit rostoucí trh s drogami a využívá Jordánsko jako tranzitní bod pro pašování drog do širších arabských království Perského zálivu a na světový trh.

Domů
Sdílet
Diskuse