Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Daniel Mikolášik
27. srpna 2023 12:04
Čas čtení 0:31

Kněz na Slovensku od školačky vyžadoval orální sex, poté ji vyzpovídal. K sexuálnímu zneužívání se přiznal

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kněz na Slovensku od školačky vyžadoval orální sex, poté ji vyzpovídal. K sexuálnímu zneužívání se přiznal
Zdroj: Unsplash/zaya odeesho/volně k užití

„Oběma nám to bylo líto,“ tvrdí bývalý římsko-katolický kněz.

Slovenskem otřásl další ohavný případ sexuálního zneužívání. Bývalý kněz, který působil několik let ve farnosti Orava v Dolním Kubíně, vyžadoval od teprve dvanáctileté školačky orální sex. Po něm ji brával ke zpovědi. Na případ jako první upozornila TV Markíza.

Bývalý římsko-katolický kněz Peter K. se ke zneužívání přiznal, podle jeho slov se do dívky zamiloval. „Oběma nám to bylo líto,“ řekl televizi.

„V trestní věci obviněného Petra K. byla prokurátorkou Krajské prokuratury Žilina podána obžaloba pro pokračující obzvláště závažný zločin sexuálního zneužívání,“ uvedla prokurátorka Alexandra Mesiarkinová.

Není to jediný případ sexuálního obtěžování knězem, na který Markíza upozornila. František Ondrek dostal v červnu loňského roku za pokračující zločin sexuálního zneužívání nezletilé dívky tříletý trest s podmíněným odkladem na čtyři roky. Proti rozsudku v případě kněze z Oravy už vznikla i veřejná petice.

Domů
Sdílet
Diskuse