Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
30. srpna 2023 18:44
Čas čtení 1:05

Dej mi deset korun, nebo tě zabiju! Opilý recidivista vyhrožoval seniorovi, ten ho udeřil kolem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dej mi deset korun, nebo tě zabiju! Opilý recidivista vyhrožoval seniorovi, ten ho udeřil kolem
Zdroj: Freepik/volně k užití

Nezvykle skromnou částku žádal čtyřicetiletý recidivista na devětasedmdesátiletém seniorovi, kterého přepadl za bílého dne u stadionu v České Lípě. Nyní je ve vazbě a hrozí mu deset let vězení.

K incidentu došlo v pondělí v dopoledních hodinách. Kolem zadního vchodu do areálu fotbalového stadionu v České Lípě projížděl na jízdním kolem devětasedmdesátiletý místní důchodce. Do cesty se mu postavil devětatřicetiletý muž. „Cloumal s ním a hrozil mu smrtí, pokud mu nevydá deset korun,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Majetkový recidivista musel nejprve vystřízlivět

Senior v pudu sebezáchovy použil na svou obranu jízdní kolo, zvedl ho, několikrát s ním pachatele udeřil a ten pak upadl na zem. „Devětasedmdesátiletý muž se tím ale vyčerpal a kolo pustil z ruky. V tom momentě ho lupič popadl, nasedl na něj a ujel s ním neznámo kam. Senior ihned volal tísňovou linku,“ popsala dále mluvčí. Českolipští strážníci seniora následně naložili do auta a projížděli s ním město, brzy se připojili také policisté.

Oznamovatel muže poznal v místním parku, policisté ho okamžitě zadrželi. „Následně zjistili, že se jedná o majetkového recidivistu s osmnácti trestními záznamy, navíc v podmínce,“ informovala Baláková.

Zadržení ale neprobíhalo jednoduše, recidivista měl v sobě v té době více než dvě promile alkoholu. „Proto jsme ho nechali v naší cele vystřízlivět a následující den jsme ho obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Vzhledem k tomu, že by na svobodě v páchání trestné činnosti nejspíš pokračoval, podali jsme státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu stíhání,“ dodala mluvčí. Obviněnému nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Domů
Sdílet
Diskuse