Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Florián Meričko Alena Julie Novotná
31. srpna 2023 12:37
Čas čtení 1:53

Andrew Tate čelí novým odhalením. Britská stanice se dostala k jeho šifrovanému chatu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Andrew Tate čelí novým odhalením. Britská stanice se dostala k jeho šifrovanému chatu
Zdroj: TASR/AP/Andreea Alexandru

Únik chatové komunikace celkově identifikuje až 45 potenciálních obětí, Andrew Tate jakékoli obvinění popírá.

BBC identifikovalo až 45 potenciálních obětí členů chatovací skupiny „War Room“, jejímž zakladatelem je kontroverzní influencer Andrew Tate. Desítky žen měly být podle stanice donuceny k online sexuální práci. Konverzace však mají také odhalovat různé manipulační techniky ke zneužívání možných obětí. Jejich celkové číslo tak může být podle BBC vyšší.

Izolace a násilí

Britská stanice má přístup ke 12 tisícům stran zpráv z období od března 2019 do dubna 2020. „War Room“ je označení pro exkluzivní chatovací skupinu. Za vstup do ní musí uživatelé zaplatit až osm tisíc dolarů na rok.

28. srpna 2023 6:00 Čas čtení 15:04 Chceš být alfa jako Andrew Tate? Přinášíme ti jeho první kompletní profil v Česku Chceš být alfa jako Andrew Tate? Přinášíme ti jeho první kompletní profil v Česku

„War Room podporuje sebedisciplínu, motivaci a budování důvěry a zároveň poskytuje členům přístup k tisícům profesionálů z celého světa, kteří podporují osobní odpovědnost, přičemž zdůrazňují důležitost převzetí odpovědnosti za svá rozhodnutí a činy,“ uvedl Tate v oficiálním prohlášení.

Uniklé konverzace však podle BBC naznačují, že ve skupině učí vedení „War Room“ ostatní členy, jak emocionálně manipulovat a společensky izolovat ženy předtím, než je přemluví k poskytování online sexuálních služeb.

Eli, whistleblower, který říká, že strávil dva roky jako vedoucí prodeje a marketingu organizace, tvrdí, že mu Tateova organizace „vymyla mozek“, a skupinu popisuje jako kult. „War Room je o tom, abyste získali ženy, které vám ve vašem životě budou sloužit,“ uvedl Eli pro BBC.

Kromě komplexního profilu, ve kterém se dočteš o kultu osobnosti i obviněních, která Andrewa Tatea provázejí, pro tebe Refresher připravuje další texty. V tom příštím rozebereme jeho byznysové praktiky.

Do série článků nejen o něm, ale i celém odvětví internetových osobností na hraně zákona se můžeš zapojit i ty. Máš s Tatem či podobnými influencery zkušenosti?

Možná tě ovlivnili přímo skrz byznys nebo nepřímo svými doporučeními. Možná měli vliv na tvé přátele. Napiš svou zkušenost na e-mail [email protected].


O tom vypovídají i některé citace chatových zpráv: „Pokud převezmeš zodpovědnost a jsi jediná autorita, kterou uznává, tak to nejmilejší, co pro ni můžeš udělat, je, že ji izoluješ od přátel, rodiny a její minulosti“ nebo „Je třeba podniknout kroky, abychom ji odřízli od podpory, kterou v životě má. Pak ji potrestáme za každý přestupek proti nám, skutečný i smyšlený. Třeba tím, že si bude muset vytetovat naše jméno, opustit rodinu, město, byt nebo zemi, svlékat se před webkamerou, šlapat ulici nebo nám zajišťovat další holky.“

Mail také cituje uživatele pod jménem Joe Lampton: „Vzal jsem jí klávesnici a praštil jsem ji do hlavy. Šla do pokoje a pracovala sedm hodin. Bez jakékoliv přestávky. Spí v garáži s betonovou podlahou, pavouky a šváby, bez klimatizace.“

Tate vše popírá

Popisy praktik jsou součástí investigativního cyklu BBC o Tateovi pod názvem Andrew Tate: The Man Who Groomed the World? (Andrew Tate: Muž, který zneužil svět?).

Andrew a Tristan opouští v lednu 2023 bukurešťský soud.
Andrew a Tristan opouští v lednu 2023 bukurešťský soud. Zdroj: Andreea Campeanu/Getty Images


Tate popírá jakoukoli vinu a tvrdí, že je připraven bránit se. Bývalý 36letý kickboxer je momentálně obviněn ze znásilnění a obchodování s lidmi v Rumunsku. Na svobodu byl propuštěn 4. srpna do domácího vězení, ve kterém setrvá do začátku soudního procesu.

Domů
Sdílet
Diskuse