Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
4. září 2023 15:14
Čas čtení 0:48

Ukrajinský ministr obrany oznámil rezignaci, Zelenskyj ho plánoval odvolat

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ukrajinský ministr obrany oznámil rezignaci, Zelenskyj ho plánoval odvolat
Zdroj: Twitter/@AChikadibi5200

Ukrajinský ministr obrany Olexij Reznikov v pondělí uvedl, že parlamentu odevzdal rezignační dopis. Učinil tak po nedělním oznámení prezidenta Zelenského, že Reznikova plánuje odvolat. Je podle něj potřeba nalézt „nové přístupy“ k ruské invazi.

Rozhodnutí odvolat Reznikova přišlo po několika korupčních skandálech na ministerstvu obrany. Zelenskyj odvolal kromě ministra obrany i vysoce postavené představitele vojenských odvodových úřadů po celé zemi.

„Odevzdal jsem rezignační dopis Ruslanu Stefančukovi, předsedovi ukrajinského parlamentu,“ uvedl Reznikov. „Měl jsem tu čest sloužit ukrajinskému lidu a pracovat pro ukrajinskou armádu posledních 22 měsíců, a to v nejtěžším období novodobých dějin Ukrajiny,“ dodal. Ministr obrany byl klíčovým vyjednavačem s hlavními západními poskytovateli zbraní Ukrajině.

Reznikov v rezignačním dopise na svou obhajobu poznamenal, že při nástupu do funkce ministra byly dodávky protiletadlových raket Stinger na Ukrajinu zamítnuty. Nyní Kyjev dostává bojové vrtulníky, moderní tanky, protiletadlové systémy, rakety s dlouhým doletem a mnoho dalších zbraní.

15. února 2024 10:00 Čas čtení 7:56 AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko

Podle zdrojů TASR chtěl Zelenskyj vyměnit Reznikova ještě před jeho blížící se návštěvou Spojených států, hlavního dodavatele vojenské pomoci Ukrajině.

Zelenskyj nominoval na post ministra obrany Rustema Umerova, který je od loňského roku šéfem Fondu státního majetku. Nominaci musí schválit ukrajinský parlament.

Domů
Sdílet
Diskuse