Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik TASR
9. září 2023 v 9:08
Čas čtení 1:03

VIDEO: Kvůli zemětřesení v Maroku lidé zpanikařili, mladý muž chtěl se svým PS5 utéct do bezpečí. Hlášeno je 600 mrtvých

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Mnoho obyvatel muselo kvůli zemětřesení strávit noc na ulici. Bylo to nejsilnější zemětřesení, které tuto část severní Afriky zasáhlo za posledních 100 let.

Nejméně 600 mrtvých a 300 zraněných si vyžádalo zemětřesení o síle 6,8 stupně, které zasáhlo Maroko v noci z pátku na sobotu, píšou agentury AFP a AP.


Zemětřesení donutilo mnoho obyvatel země strávit noc na ulicích. Marocké královské ozbrojené síly totiž varovaly, že stále hrozí následné otřesy. Podle americké geologické služby (USGS) šlo o nejsilnější zemětřesení, které tuto část severní Afriky zasáhlo za posledních 100 let.

Na Twitteru koluje otřesné video, které ukazuje okamžik, kdy zemětřesení začalo zasahovat ulice marockého města. Lidé na záběrech začali v panice utíkat do bezpečí. Někteří přitom spadli na zem. Situaci zachytila bezpečnostní kamera. Kromě videa koluje na sociálních sítích také fotografie mladého muže, který po zemětřesení vyběhl z domu s herní konzolí PlayStation 5.

K zemětřesení došlo v marockém pohoří Vysoký Atlas krátce po 23. hodině místního času v relativně malé hloubce 18,5 kilometru, uvedla USGS. Epicentrum se nacházelo asi 72 kilometrů jihozápadně od Marrákeše, města s přibližně 840 tisíci obyvateli a oblíbeného turistického cíle.


Zemětřesení vyvolalo paniku mezi obyvateli Marrákeše, Agadiru a dalších měst a otřesy byly cítit také v Rabatu a Casablance, informovaly místní noviny.

Domů
Sdílet
Diskuse