Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
13. září 2023 v 13:50
Čas čtení 0:12

OBRAZEM: Záplavy v Libyi jsou nejhorší v dějinách Afriky. Na kontě už mají tisíce obětí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
OBRAZEM: Záplavy v Libyi jsou nejhorší v dějinách Afriky. Na kontě už mají tisíce obětí
Zdroj: TASR / Libyan government via AP

Severoafrickou Libyi zasáhly záplavy, které v historii kontinentu nemají obdoby. Jen ve městě Darná na severu země si katastrofa vyžádala přes pět tisíc obětí. Jejich počet zřejmě ještě mnohonásobně vzroste.

Záběry ze stotisícového Darná připomínají spíše scény z apokalyptického filmu. V blízkosti města se vlivem velkého množství vody protrhly dvě přehrady. Voda zaplavila přibližně čtvrtinu domů a ulic. Podle Červeného kříže se v oblasti pohřešuje minimálně 10 tisíc lidí, informoval deník The Guardian. 

13. září 2023 v 11:45 Čas čtení 0:18 Na Česko se ženou silné bouřky. Nebezpečí hrozí zejména na Moravě a ve Slezsku Na Česko se ženou silné bouřky. Nebezpečí hrozí zejména na Moravě a ve Slezsku

Podívej se na záběry z města, které zmizelo pod vodou:

Záplavy v Libyi jsou nejhorší katastrofou svého druhu v dějinách Afriky.Voda zaplavila velkou část libyjského města Darná.Záběry z poničeného města Darná.Záběry z poničeného města Darná.
Zobrazit galerii
(8)
Domů
Sdílet
Diskuse