Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková
17. září 2023 9:56
Čas čtení 1:11

Herec a komik Russell Brand je obviněn ze znásilnění a týrání. Jedné z údajných obětí bylo jen 16 let

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Herec a komik Russell Brand je obviněn ze znásilnění a týrání. Jedné z údajných obětí bylo jen 16 let
Zdroj: Jeff Spicer/Getty Images

Herec a komik Russell Brand byl několika ženami obviněn ze znásilnění, sexuálního obtěžování a citového vydírání, ke kterému mělo dojít v sedmiletém období jeho největší slávy mezi lety 2006 a 2013.

Obvinění byla učiněna ve společném investigativním článku, na kterém spolupracovali novináři ze Sunday Times, The Times a Channel 4. Branda z nevhodného chování a potenciálního trestného činu znásilnění obvinily čtyři ženy. Herec reagoval vyjádřením, že jeho vztahy byly „vždy konsenzuální“.

Během let, kdy se sexuální útoky měly odehrát, působil kontroverzní britský komik na několika vysoce postavených pozicích včetně BBC Radio 2, veřejnoprávního televizního kanálu Channel 4 i jako herec v několika hollywoodských filmech. 

17. září 2023 6:00 Čas čtení 5:40 Tereza učí děti ve Vietnamu. Škola mi platí byt i jídlo, pivo tu stojí 14 korun, peníze nemusím počítat, říká Tereza učí děti ve Vietnamu. Škola mi platí byt i jídlo, pivo tu stojí 14 korun, peníze nemusím počítat, říká

Vážná obvinění tvrdí, že znásilňoval, manipuloval i týral

Výpovědi z článku poukazují také na Brandovo údajně hrubé, manipulativní a predátorské chování. Odhalení v Sunday Times vyšlo jen den poté, co Channel 4 odvysílal o Brandovi dokument s názvem In Plain Sight. Během několika hodin poté, co byla obvinění zveřejněna, Brand odehrál i naplánované komediální vystoupení v londýnském divadle Troubadour Wembley Park Theatre, kterého se zúčastnilo 2 000 lidí. Během asi hodinového vystoupení Brand na obvinění opakovaně narážel, ale přímo se k nim nevyjádřil. 

Jedna ze žen tvrdí, že ji Brand znásilnil ve svém domě v Los Angeles. Následně mu utekla a ještě stejný den podstoupila vyšetření v krizovém centru. The Times má k dispozici lékařské záznamy.


Druhou ze žen měl Brand napadnout, když jí bylo 16 a ještě chodila do školy. Tvrdí, že ji během emocionálně zneužívajícího a ovládajícího vztahu označoval jako „dítě“. Třetí žena vypověděla, že ji Brand sexuálně napadl, když s ním pracovala v Los Angeles, a že vyhrožoval, že podnikne právní kroky, pokud o svém obvinění řekne komukoliv jinému. Čtvrtou ženu Brand údajně kromě sexuálního napadení i fyzicky a emocionálně týral.


Brand v reakci na obvinění v pátek na YouTube a na X zveřejnil video, ve kterém obvinění, která jsou podle něj cíleným spiknutím proti němu, popřel. Dodává, že i když byl v té době velmi, velmi promiskuitní, byly jeho vztahy „vždy konsensuální“.

Domů
Sdílet
Diskuse