Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Viktor Kniš
19. září 2023 v 8:06
Čas čtení 0:31

Ukrajina od rána odráží útoky dronů v blízkosti polských hranic. Rusové zaútočili na velké město na západě země

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Město Lvov se nachází v blízkosti ukrajinsko-polské hranice.

Město Lvov na západě Ukrajiny čelilo v noci na úterý útoku dronů. Tamní starosta Andrij Sadovyj oznámil výbuchy a požár v průmyslovém skladu. Agentura TASR převzala zprávu od AFP.


V příspěvku na platformě Telegram Sadovyj napsal, že ve Lvovské oblasti byla aktivována protivzdušná obrana. Doporučil obyvatelům, aby vyhledali úkryt.

13. září 2023 v 8:13 Čas čtení 0:19 FOTO: Na Krymu po ukrajinském útoku hoří strategická loděnice, zraněno je 24 lidí FOTO: Na Krymu po ukrajinském útoku hoří strategická loděnice, zraněno je 24 lidí

Podle AFP začaly drony útočit na město v několika vlnách kolem 4:30 místního času. Ukrajinské letectvo na Telegramu napsalo, že hrozba útoků dronů ve Lvovské oblasti trvá. „Protivzdušná obrana funguje,“ dodalo.


Sadovyj později uvedl, že při útoku byl zraněn jeden člověk. Gubernátor Lvovské oblasti Maksym Kozyckyj dodal, že ve Lvově byli zpod trosek vytaženi dva lidé, muž a žena. Podle jeho slov žena podle prvních informací neutrpěla žádná zranění, muž je ve vážném stavu. Dodal, že hrozba útoku pominula, a poděkoval ukrajinské armádě.

Domů
Sdílet
Diskuse