Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ondřej Jarůšek
20. září 2023 15:59
Čas čtení 1:01

Turista zemřel po pádu z výšky 100 metrů. Lezl po žebříku na horu, která je oblíbeným místem pro fotky na Instagram

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Turista zemřel po pádu z výšky 100 metrů. Lezl po žebříku na horu, která je oblíbeným místem pro fotky na Instagram
Zdroj: Pxhere/McPH0T0GRAPHY/volně k užití

V rakouských horách došlo k tragédii. Při pokusu o zdolání hory zemřel dvaačtyřicetiletý turista z Velké Británie. Uklouzl na zdejším žebříkovém mostu, který je téměř 100 metrů nad zemí.

Horský masiv Dachstein v rakouských Alpách láká mnoho lezců a lezkyň. To zejména díky krásným výhledům, ale i unikátnímu žebříkovému mostu, který spojuje dvě části zdejší hory Großer Donnerkogel. Jedná se o oblíbené místo pro záběry na sociální sítě. Britský list The Mirror ale nyní informoval o neštěstí, které se na místě událo minulé úterý.

20. září 2023 10:08 Čas čtení 0:43 Desítky dívek hlásí, že ve škole kolují jejich nahé fotografie vytvořené umělou inteligencí. Matky jsou zoufalé Desítky dívek hlásí, že ve škole kolují jejich nahé fotografie vytvořené umělou inteligencí. Matky jsou zoufalé

Když se po úzkém žebříkovém mostě snažil vyšplhal britský turista, zřejmě uklouzl a spadl z výšky téměř 100 metrů. Pád nepřežil, svým zraněním na místě podlehl. Na místo přiletěly dva vrtulníky se záchranáři i policisté z nedalekého městysu Abtenau, nikdo už ale dvaačtyřicetiletému muži bohužel nemohl pomoci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Bartłomiej Rak (@wmatni)

Vyšetřovatelé v souvislosti s tragédií vyloučili cizí zavinění a smrt uzavřeli jako nehodu. Muž se na žebříku v době pádu nacházel sám. Jeho jméno policie nezveřejnila.

Na sociálních sítích je možné najít celou řadu fotografií a videí, které zachycují, jak zdolávání tohoto horského úseku probíhá. Podle skupiny lezců, která o zážitku natočila video na YouTube, není paradoxně nejtěžší částí zdolání samotného žebříku, ale to, co přijde poté. „Ze žebříku musíte slézt, dostat se na rovnou stranu hory a pak pokračovat v lezení nahoru,“ popisují. Vrchol hory Großer Donnerkogel se nachází ve výšce 2050 metrů nad mořem.

Jak informuje New York Post, žebříkový most je ve zdejším regionu propagován jako „nová top atrakce pro nadšence do lezení“, která odvážlivcům dopřeje ultimátní adrenalinový zážitek. Lezci bývají k žebříku zachyceni speciálním postrojem, který jim má zajistit ochranu. Nedoporučuje se, aby na žebřík lezli začátečníci. Určen je pro pokročilé lezce a lezkyně.

Domů
Sdílet
Diskuse