Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
21. září 2023 10:44
Čas čtení 1:03

VIDEO: Muž v Brně pobodal školačku, byl zřejmě zdrogovaný

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Muž v Brně pobodal školačku, byl zřejmě zdrogovaný
Zdroj: Policie ČR

Napadená dívka musela být převezena do nemocnice.

K napadení školačky došlo ve středu kolem půl třetí na Táborské ulici v Brně. Po útoku nožem musela být dívka převezena do dětské nemocnice. Útočníka na místě do příjezdu strážníků zadržel náhodný kolemjdoucí.

Muži hrozí i výjimečný trest

„Po příjezdu hlídky městské policie musel být agresor za použití donucovacích prostředků zpacifikován. Pachatel byl na místě policisty zadržen a převezen do policejní cely,“ informoval policejní mluvčí Petr Vala. Dívka s bodným zraněním je podle mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veroniky Plaché ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče.

Podle informací serveru iDnes.cz byl útočník zřejmě pod vlivem drog. Očitá svědkyně redaktorovi média na místě řekla, že muž pod vlivem drog dívku ze druhého stupně základní školy honil. „Běželi od vedlejší základní školy, holka utíkala dolů po Táborské, on za ní. Před stánkem s ovocem a zeleninou chlapi feťáka zastavili, ať nikam neutíká, a snažili se ho hlídat. Najednou se feťák vysmekl, utekl a bodl ji,“ popsala žena s tím, že slyšela řev.

Jiná očitá svědkyně uvedla, že útočník za dívkou běžel a volal „pusu, pusu“. Pak do ní strčil tak, že spadla na zem. Školačka se poté rozbrečela, zatímco muže zadrželi svědci. „Pak ho pustili. On šel směrem před květinářství, ptal se jí, jestli je v pohodě, a pak ji bodl. Nato začal řvát, že se smála. Ona se ale nesmála jemu,“ vylíčila mladá svědkyně redaktorovi iDnes.cz.

17. září 2023 13:00 Čas čtení 4:19 Brutální vražda otřásla Prahou: Zavraždil kamarádku, ukryl ji do gauče a nechával na ní přespávat návštěvy Brutální vražda otřásla Prahou: Zavraždil kamarádku, ukryl ji do gauče a nechával na ní přespávat návštěvy

Případ vyšetřují krajští kriminalisté pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu na dítěti mladším patnácti let. „V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v délce 15 až 20 let, případně trest výjimečný,“ doplnil Vala.

Domů
Sdílet
Diskuse