Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
22. září 2023 v 18:01
Čas čtení 0:42

Policisté vyjížděli k srážce auta se srnou. Našli přitom padělané bankovky v hodnotě stovek tisíc

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policisté vyjížděli k srážce auta se srnou. Našli přitom padělané bankovky v hodnotě stovek tisíc
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Náchodská policie obvinila dva muže z padělání peněz v hodnotě 600 tisíc korun. Policisté našli padělky při vyšetřování srážky auta se srnou na silnici nedaleko hranic s Polskem.

V autě a u auta nalezli 120 padělaných bankovek o nominální hodnotě 5 000 korun. Odborníci z České národní banky ohodnotili padělky stupněm nebezpečnosti čtyři, tedy jako méně zdařilé. ČTK to dnes řekla mluvčí policie Lucie Konečná.

Když hlídka jela k ohlášené srážce auta se srnou, potkala muže, který šel od místa nehody. Muž policistům popsal nehodu s tím, že šel pro pomoc. Tvrdil, že auto neřídil, ale totožnost řidiče neuvedl. Když policisté i s mužem přijeli k místu nehody, nikdo u auta nebyl. Policisté zjistili, že auto bylo den předtím vypůjčeno z autopůjčovny. Při ohledání našli v autě plynovou pistoli. Test na drogy byl u muže pozitivní, na alkohol negativní.

22. září 2023 v 14:56 Čas čtení 1:00 „Letošního roku jsem se reinkarnoval,“ řekl Brňan strážníkům. Skončil v poutech „Letošního roku jsem se reinkarnoval,“ řekl Brňan strážníkům. Skončil v poutech

„Největší překvapení však nastalo ve chvíli, kdy policisté v rámci širšího ohledání místa dopravní nehody nalezli 117 kusů padělaných pětitisícikorunových bankovek schovaných pod navršenou hromadou listí a další tři padělané bankovky pak přímo ve vozidle pod sedadlem spolujezdce,“ uvedla mluvčí.

Dalším vyšetřováním policisté zjistili totožnost i druhého muže z vozidla. Za trestný čin padělání a pozměnění peněz hrozí mužům v případě odsouzení až pět let vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse