Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
26. září 2023 8:58
Čas čtení 1:18

VIDEO: Kadyrov je hrdý na patnáctiletého syna Adama. Ten zmlátil vězně obviněného z pálení koránu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Kadyrov je hrdý na patnáctiletého syna Adama. Ten zmlátil vězně obviněného z pálení koránu
Zdroj: Wikimedia/Kremlin.ru

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov v pondělí uvedl, že je hrdý na svého mladistvého syna Adama, který zmlátil vězněného muže obviněného z pálení koránu. Informuje o tom TASR podle zprávy agentury Reuters.

Kadyrov na platformě Telegram zveřejnil video, na kterém mladík v khaki oblečení bije a kope muže krčícího se na židli. Následně ho svalí na zem a udeří ho po hlavě. Čečenský vůdce napsal, že video zveřejnil, aby vyvrátil jakékoli pochybnosti o tom, zda se incident, o kterém se poprvé psalo minulý měsíc, skutečně odehrál.

„Zbil ho a udělal správnou věc... Bez nadsázky, ano, jsem hrdý na Adamův čin,“ uvedl Kadyrov. Svého syna si váží proto, že si osvojil „ideály cti, důstojnosti a obrany svého náboženství“. Vězněný Nikita Žuravel si na útok stěžoval ruské ombudsmance Tatianě Moskalkovové. Ta v srpnu uvedla, že záležitost postoupila svému čečenskému kolegovi.


Kadyrov se stal vůdcem Čečenské republiky od roku 2007 po svém otci Achmatovi, který zahynul při bombovém útoku. Je blízkým spojencem ruského prezidenta Vladimira Putina, který štědře financuje obnovu převážně muslimského Čečenska. Tento region značně zpustošily dvě války po rozpadu Sovětského svazu.

Čečenské Succession?

Čečenský vůdce věnuje stále větší publicitu svým třem dospívajícím synům. Minulý rok řekl, že je posílá bojovat za Rusko ve válce na Ukrajině, rozsah jejich zapojení do jakékoli bojové operace však není znám. Nejstarší syn Achmat se v březnu objevil na fotografii s Putinem v Kremlu, což vyvolalo spekulace, že ho připravují jako nástupce otce.

17. září 2023 18:00 Čas čtení 0:57 Spekulovalo se o jeho nemoci i smrti: Kadyrov reaguje a zveřejnil dvě videa na Telegramu Spekulovalo se o jeho nemoci i smrti: Kadyrov reaguje a zveřejnil dvě videa na Telegramu

O Kadyrovově zdravotním stavu se už měsíce spekuluje. Mluvčí ukrajinské vojenské rozvědky Andrij Jusov nedávno uvedl, že je vážně nemocný a jeho stav je kritický. Prominentní ruský novinář Alexej Venediktov později napsal, že čečenský vůdce se na klinice v Moskvě podrobuje dialýze po selhání ledvin.

Kadyrov minulý týden na Telegramu uvedl, že se cítí dobře. Návštěvu jedné z moskevských nemocnic odůvodnil tím, že se byl podívat na svého nemocného strýce. V březnu letošního roku uvedl, že se podrobil řadě lékařských testů a je „absolutně zdravý“.

Domů
Sdílet
Diskuse