Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
26. září 2023 v 11:48
Čas čtení 0:50

Uberem oficiálně na pražské letiště. Za jízdu na Václavák zaplatíš i přes sedm stovek, o kolik míň u konkurence?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Uberem oficiálně na pražské letiště. Za jízdu na Václavák zaplatíš i přes sedm stovek, o kolik míň u konkurence?
Zdroj: Unsplah/Tingey Injury Law Firm

Společnost Uber od úterní půlnoci oficiálně zajišťuje spojení mezi Letištěm Václava Havla a zbytkem hlavního města. Cestující si mohou jízdu objednat nejen v mobilní aplikaci, ale také v kioscích, které jsou nově rozmístěny v příletových halách.

K vyššímu komfortu cestujících přispěje také personál na obchodních přepážkách či dispečeři korigující dopravu přímo před budovami letištních terminálů, informoval server iDnes.cz.

25. září 2023 v 14:35 Čas čtení 0:34 Nejlepší akce týdne: Do Prahy přijedou komici ALOK. Humornou formou se opřou do politiků i pinkwashingu Nejlepší akce týdne: Do Prahy přijedou komici ALOK. Humornou formou se opřou do politiků i pinkwashingu

Uber byl jako oficiální letištní dopravce vybrán v tendru, který se neobešel bez problémů. Pražské letiště vypsalo první soutěž již v roce 2021, následně ji však zrušilo. Druhou soutěží se zabýval dokonce antimonopolní úřad, a to na základě podnětu konkurenční společnosti Tick Tack ze skupiny Taxi Praha. 

Dražší cenovka

Jak ale z cen společnosti vyplývá, cesta z letiště do centra Prahy nebude patřit k těm nejlevnějším. V úterý odpoledne stála jízda klasickým Uberem mezi Letištěm Václava Havla a Václavským náměstím v rozmezí cca 490 až 820 korun podle typu vozidla. Konkurenční Bolt si za stejnou trasu účtuje 495 korun. 

26. září 2023 v 10:01 Čas čtení 1:27 Bring Me The Horizon se vrací do Česka! V létě vystoupí na Rock for People Bring Me The Horizon se vrací do Česka! V létě vystoupí na Rock for People

Podle serveru ZDopravy.cz může cena jízdy mezi letištěm a centrem Prahy dosáhnout až 765 korun. Výsledná částka však nesmí překročit dohodnutou cenu, a to ani při změně trasy či čekání v kolonách.

Společnost své služby poskytuje pod neustálým dohledem letiště. Všechny jízdy musejí proběhnout v souhlasu s nařízením hlavního města o maximálních cenách. 

Domů
Sdílet
Diskuse