Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
27. září 2023 15:30
Čas čtení 0:30

Německo zpřísňuje kontroly na hranicích s Českem, reaguje tak na nárůst nelegální migrace

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Německo zpřísňuje kontroly na hranicích s Českem, reaguje tak na nárůst nelegální migrace
Zdroj: Pxhere/volně k užití

Německo oznámilo, že v rámci boje proti nelegální migraci zesílí kontroly na hranicích s Českem a Polskem. Ve středu to oznámila spolková ministryně vnitra Nancy Faeser.

Podle Faeser začne německá spolková policie „provádět flexibilní, cílené kontroly na hranicích s Polskem a Českou republikou“. Zaměří se především na trasy, které využívají pašeráci migrantů.

27. září 2023 14:43 Čas čtení 0:48 Senior z Kutnohorska má na krku propagaci terorismu. Hrozí mu až 15 let za mřížemi Senior z Kutnohorska má na krku propagaci terorismu. Hrozí mu až 15 let za mřížemi

Ministryně na středeční tiskové konferenci v Berlíně vyjádřila přesvědčení, že je třeba zpřísnit i ochranu hranic Evropské unie. V opačném případě by podle ní mohlo dojít k ohrožení režimu, který umožňuje volný pohyb osob v rámci schengenského prostoru.

„Musíme bezpodmínečně zastavit převaděče, neboť kvůli maximálnímu zisku dávají všanc lidské životy. Proto spolková policie okamžitě začíná s dodatečnými flexibilními kontrolami v klíčových místech pašeráckých tras na hranicích s Českem a Polskem,“ uvedla Faeser.

27. září 2023 14:05 Čas čtení 1:29 Češi a Češky se složili na Martínka i na Ukrajinu. Zvládneme i tuhle výzvu? Češi a Češky se složili na Martínka i na Ukrajinu. Zvládneme i tuhle výzvu?

Německo prozatím neplánuje zavedení stacionárních kontrol, které na vybraných místech provádí od roku 2015 na hranicích s Rakouskem. Jejich zavedení ale Faeser nevylučuje, v minulosti je opakovaně označila za poslední možnost. 

Domů
Sdílet
Diskuse