Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martin Adam Pavlík
1. října 2023 v 9:15
Čas čtení 0:21

Jak volili Slováci a Slovenky ze zahraničí? Vítězná strana má přes 60 % hlasů, Fico u lidí v zahraničí propadl

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Jak volili Slováci a Slovenky ze zahraničí? Vítězná strana má přes 60 % hlasů, Fico u lidí v zahraničí propadl
Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Ze zahraničí přišlo nejvíce liberálních hlasů.

Slováci a Slovenky, kteří volili ze zahraničí, pomohli nejvíce straně Progresívne Slovensko. Podle deníku SME získalo PS až 61,7 %. Na druhém místě se umístila SaS se ziskem 10,8 %. Na třetím místě skončil Ficův Smer se 6,1 %, který ve volbách zvítězil.

1. října 2023 v 7:08 Čas čtení 0:36 Volby na Slovensku vyhrál Fico s velkým náskokem. Jaké další strany se dostaly do parlamentu? Volby na Slovensku vyhrál Fico s velkým náskokem. Jaké další strany se dostaly do parlamentu?

Čtvrté místo patří straně OĽaNO, za ní jsou konzervativci ze SNS a KDH. Další stranou v pořadí je Republika Milana Uhríka a strana Demokrati. Překvapivě téměř na chvostu první desítky skončil Pellegriniho Hlas.

Poslední desáté místo obsadila strana Sme rodina Borise Kollára, která skončila podle nejnovějších výsledků mimo parlament.

Voľby 2023
Zdroj: Denník SME/ŠU SR
Domů
Sdílet
Diskuse