Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
2. října 2023 v 9:23
Čas čtení 1:13

Počasí: Léto ještě nekončí, bude až 29 stupňů. Kdy se ochladí?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí: Léto ještě nekončí, bude až 29 stupňů. Kdy se ochladí?
Zdroj: Ilustračná fotografia: TASR/Jaroslav Novák

První říjnový týden zřejmě překoná i rekordně teplý konec září.

Teplotně nadprůměrná bude zejména první polovina týdne, v úterý bude rtuť teploměru dokonce atakovat 29 stupňů Celsia. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) přijde prudké ochlazení ve středu.

Padne říjnový rekord?

Počasí v pondělí a úterý ovlivní tlaková výše, která se bude přesouvat ze střední Evropy k jihovýchodu a přinese příliv teplého vzduchu. V pondělí bude jasno až polojasno, jen ráno se budou ojediněle tvořit mlhy nebo nízká oblačnost. Přes den se teploty vyšplhají na 23 až 27 stupňů Celsia.

1. října 2023 v 11:00 Čas čtení 3:22 Sport v říjnu: Do akce jde Ledecká, těšit se můžeš na Velkou pardubickou nebo start NHL Sport v říjnu: Do akce jde Ledecká, těšit se můžeš na Velkou pardubickou nebo start NHL

Příliv teplého vzduchu vyvrcholí v úterý, kdy by v Čechách mohlo být až 29 stupňů. Podle meteorologů z ČHMÚ se můžeme přiblížit nejvyšší říjnové teplotě zaznamenané v Česku. Tu naměřili v Litvínovicích v roce 1929 a činila 30,3 stupně Celsia. Navečer bude ale od severozápadu přibývat oblačnost a později místy přeháňky, ojediněle i bouřky. 

Ve středu bude oblačno až polojasno, na horách by mohlo ojediněle pršet. Teploty oproti pondělí a úterý prudce klesnou, bude maximálně 15 až 19 stupňů Celsia. Podobnou předpověď očekávají meteorologové i ve čtvrtek. Opět bude oblačno až polojasno, na severu Česka se ojediněle objeví přeháňky. Teploty opět nepřesáhnou 20 stupňů Celsia, výjimkou by mohl být jih Moravy.

29. září 2023 v 6:00 Čas čtení 7:40 VELKÝ PŘEHLED: Odvykání kouření, sauna, lekce jógy. Na co a kolik ti přispějí zdravotní pojišťovny? VELKÝ PŘEHLED: Odvykání kouření, sauna, lekce jógy. Na co a kolik ti přispějí zdravotní pojišťovny?

Pracovní týden uzavře pátek, a to opět oblačnou až polojasnou oblohou a ojedinělými přeháňkami na severu a severovýchodě. Teploty zůstanou stejné, bude maximálně 15 až 19 stupňů. 

Slunce by se mohlo více ukázat o víkendu, kdy bude jasno až polojasno, jen dopoledne hrozí mlhy nebo nízká oblačnost. Přes den pak bude 16 až 21 stupňů, při celodenním svitu postupně kolem 23 stupňů Celsia.

Domů
Sdílet
Diskuse