Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
7. října 2023 v 18:01
Čas čtení 0:53

Lidl připravuje slevy výhradně pro důchodce. Ministr to kritizuje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Lidl připravuje slevy výhradně pro důchodce. Ministr to kritizuje
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Obchodní řetězec Lidl příští týden spustí neobvyklou slevovou akci. Snížení ceny pocítí pouze ti zákazníci, kteří se u pokladny prokáží věkem vyšším 65 let.

Společnost zavedení nezvyklé nabídky vysvětluje vypjatým rozpočtem, který u této věkové kategorie panuje. Desetiprocentní sleva se má týkat čerstvého ovoce a zeleniny, vajec či nebaleného pečiva a lze ji využít ve dnech od 9. do 15. října. Podle společnosti se jedná o potraviny, na jejichž ceně se nejvíce projevila inflace. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

„Našim zákazníkům se snažíme nabízet nízké ceny každý den, touto akcí jsme chtěli vyjít vstříc seniorům. I proto jsme do nabídky zahrnuli produkty podle kategorií, které nakupují velmi často,“ řekl serveru jednatel Lidlu Vít Pravda. 

7. října 2023 v 14:02 Čas čtení 0:44 ŽEBŘÍČEK: Toto je 10 měst Evropy s nejvíce znečištěným ovzduším. Praha patří k těm nejhorším ŽEBŘÍČEK: Toto je 10 měst Evropy s nejvíce znečištěným ovzduším. Praha patří k těm nejhorším

Aby zákazník mohl slevu využít, musí se na pokladně prokázat dokladem potvrzujícím věk. Učinit tak musí před zaplacením nákupu a bez vyzvání obsluhy. Slevu je možné využít v průběhu celého týdne.

Jurečka akci zkritizoval

K neobvyklé slevové nabídce se vyjádřil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL), který zdůraznil, že v posledních měsících výrazným způsobem klesly ceny zemědělských komodit. „Ocenil bych, kdyby řetězce nedělaly za této situace podobné slevové akce, ale aby snížení cen komodit promítly ve svých cenách nejen pro seniory, ale pro všechny zákazníky,“ napsal na sociální síti X.

Domů
Sdílet
Diskuse