Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kateřina Viková
10. října 2023 13:34
Čas čtení 0:36

Na Kanárských ostrovech zrušili kvůli vysokým teplotám vyučování

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na Kanárských ostrovech zrušili kvůli vysokým teplotám vyučování
Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Jaká je snad jediná výhoda globálního oteplování? No přece zrušení školy kvůli extrémům počasí. K tomu teď z důvodu velkých veder přistoupily Kanáry. Bohužel to ale nebyla taková zábava – studující ve škole omdlévali, výjimkou nebyl ani úpal.

Vláda Kanárských ostrovů rozhodla od středy ráno pozastavit veškerou školní i předškolní výuku ve španělské autonomní oblasti. Učinila tak v reakci na extrémně vysoké teploty, které vedly k tomu, že školy řešily časté omdlévání či úpaly studentů. O opatření na univerzitách rozhodnou jednotliví rektoři, informoval v úterý španělský deník El País. 

Poradce pro vzdělávání Poli Suárez odůvodnil opatření „odpovědností“ za požadavky jednotlivých institucí, které hlásily případy mdlob a úpalu. Kromě toho oznámil, že ministerstvo okamžitě začne pracovat na protokolu, který bude sloužit jako vzor pro podobné případy v budoucnosti. Cílem je mít tento protokol v řádu dnů nebo týdnů, naznačil Suárez v prohlášení.

horko léto vedro
Zdroj: Unsplash/Tandem X Visuals/volně k užití


Na všech ostrovech kanárského souostroví kromě La Palmy od úterý platí výstraha před rizikem vysokých teplot, které mohou dosáhnout až 35 stupňů Celsia. Jde o desátou vlnu veder v historii, která španělské ostrovy zasáhla během října minimálně od roku 1975, tedy od roku, kdy začala měřit Státní meteorologická agentura (Aemet).

Domů
Sdílet
Diskuse