Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková
10. října 2023 15:06
Čas čtení 1:10

Britové panikaří, videa naznačují, že štěnice dorazily i do Londýna a dalších britských měst

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Britové panikaří, videa naznačují, že štěnice dorazily i do Londýna a dalších britských měst
Zdroj: CDC/Harvard University/volně k užití

Britové bijí na poplach kvůli možné invazi štěnic z Paříže. Ty francouzskou metropoli trápí už nějaký ten týden, nyní se ale podle videí na sociálních sítích malí broučci prolézají po sedačkách hromadné dopravy po celé Anglii.

Rada v Bedfordshire uvedla, že v posledních dnech zaznamenala „alarmující počet hovorů“ od lidí, kteří nahlašovali výskyt štěnic. Podle cestujících se objevily i v autobusech v Manchesteru.

9. října 2023 17:52 Čas čtení 1:51 Přivezl*a sis domů z dovolené štěnice? Víme, jak se efektivně bránit Přivezl*a sis domů z dovolené štěnice? Víme, jak se efektivně bránit

Primátor Londýna Sadiq Khan řekl, že jde skutečně o důvod ke znepokojení a že již kontaktoval pařížské úřady. V pařížské metropoli štěnice zamořily školy, vlaky, nemocnice i kina a městem se šíří davová panika.

Obavy ze zamoření Londýna panují od té doby, co se o víkendu na sociálních sítích objevilo video, na kterém hmyz, autorem označený za štěnici, leze po noze jednoho z cestujících na lince Victoria. Někteří odborníci však to, zda je na videu opravdu štěnice, rozporovali. 

@lassogold Minding my own business on the victoria line, a f**king bed bug is on my leg. Said he’d got a great deal on the eurostar and wondered if I could take him home. No!! Sort it out @Transport for London #bedbugs#bedbugslondon#bedbugsparis#tube#infestation♬ original sound - Lasso Gold

Jiný pasažér sdílel video na TikToku, které údajně zobrazuje štěnici v soupravě metra centrální linky v západním Londýně, jiná cestující se pak natočila, jak při cestě severní linkou metra radši stojí, protože na jedné ze sedaček byly vajíčka štěnic. Ani jedno z videí ale opět nebylo potvrzeno experty. 

@iamholst On the central line from White City to Notting Hill bug🤢🤮🤮 #londonbedbug♬ original sound - CAROLINA HOLST

Transport for London (TfL) dezinfikuje sedadla každý den od té doby, co se na sociálních sítích rozšířila videa ukazující brouky v pařížském metru. Bezprecedentní výskyt těchto parazitů podněcuje obavy, že budou stále problémem, až bude město příští rok hostit olympijské hry.

24. dubna 2024 7:00 Čas čtení 3:14 Lidé si nechávají v Turecku zbrousit zdravé zuby na pahýly, aby dosáhli amerického úsměvu. „Budou toho litovat,“ varuje zubařka Lidé si nechávají v Turecku zbrousit zdravé zuby na pahýly, aby dosáhli amerického úsměvu. „Budou toho litovat,“ varuje zubařka

Obavy, že by se francouzská epidemie mohla rozšířit do Spojeného království, narůstají v neposlední řadě proto, že fanoušci ragby cestují do Francie a nazpět do Velké Británie na mistrovství světa tohoto sportu.

Domů
Sdílet
Diskuse