Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
19. října 2023 v 16:50
Čas čtení 0:58

Počasí jako na houpačce: O víkendu se výrazně oteplí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí jako na houpačce: O víkendu se výrazně oteplí
Zdroj: Unsplash/Raychel Sanner

Do Česka sice přišel nefalšovaný podzim, o víkendu bychom si ale ještě mohli užít poslední náznak babího léta. Teploty se totiž vyšplhají až ke dvaceti stupňům. Vyplývá to z aktuální předpovědi počasí.

Ve čtvrtek jsme se probudili do zatažené a oblačné oblohy, přes den má pršet nebo mrholit, a to hlavně v severní polovině území, jinde mají být srážky ojedinělé. Nejvyšší denní teploty budou 8 až 12 stupňů, v jižní polovině území místy 12 až 16 stupňů. V noci bude převážně 6 až 2 stupně, teplota ale může klesnout až na bod mrazu, uvedl web Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

I v poslední pracovní den bude oblačno až zataženo, ojediněle, na západě a severozápadě, místy slabý déšť nebo mrholení, v Čechách se ojediněle mohou objevit mlhy, může ale i vysvitnout sluníčko. Přes den už se začne oteplovat, teploměry ukážou 16 až 21 stupňů, v severozápadní polovině Čech bude kolem 13, na jihovýchodě Moravy může být dokonce 24 stupňů. 

graf týdenní předpověď
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Sobota bude neteplejším dnem týdne. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 17 až 21 stupňů, na jihovýchodě bude až 23 stupňů Celsia. Obloha bude oblačná, místy přeháňky, a večer od jihu přijde déšť. 

29. dubna 2024 v 10:27 Čas čtení 0:38 Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu

Pršet bude i v neděli, odpoledne budou ale od jihozápadu srážky ustávat a mraky se protrhají, takže může být až polojasno. Denní teploty se udrží na příjemných 13 až 17 stupních Celsia. 

Pondělí bude polojasno, ráno ojediněle mlhy. V noci teplota klesne na 8 až 4 stupně. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 13 až 17 stupňů. Podobné to bude i ve zbytku příštího týdne, meteorologové předpovídají denní teploty kolem 13 až 18 stupňů a oblačnou až zataženou, přechodně polojasnou oblohu. Místy se objeví i déšť nebo přeháňky. 

Domů
Sdílet
Diskuse