Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Lucie Kotvalová TASR ČTK
23. října 2023 11:03
Čas čtení 0:46

Vážná nehoda nedaleko českých hranic. Náklaďák nedobrzdil a vjel do stojící kolony

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Vážná nehoda nedaleko českých hranic. Náklaďák nedobrzdil a vjel do stojící kolony
Zdroj: Unsplash/Yassine Khalfalli/volně k použití

Při hromadné dopravní nehodě na dálnici v Německu nedaleko hranic s Českem bylo v neděli večer zraněno nejméně 16 lidí, píše TASR s odvoláním na DPA. Stav tří zraněných je vážný.

Nehodu na dálnici A17 u německého města Bad Gottleuba nedaleko českých hranic způsobil kamion, který nedobrzdil před koncem kolony a vjel do stojících aut. Poničeno bylo deset z nich. Nehoda se stala v neděli večer krátce po 20. hodině, jak píše německá televize Sachsen Fernsehen.

Saská policie v pondělí sdělila ČTK, že mezi účastníky nehody bylo deset Čechů.

Dálnice A17 směřuje z Prahy do Drážďan, kamion jel na sever do saské metropole. Podle televize Sachsen Fernsehen na místě zasahovali hasiči, záchranná služba i vrtulníky.

23. října 2023 9:50 Čas čtení 1:14 Předpověď počasí na tento týden: Čekej neobvyklé teplo i déšť Předpověď počasí na tento týden: Čekej neobvyklé teplo i déšť

Přesná příčina nehody podle agentury TASR nebyla bezprostředně známa, stejně jako rozsah hmotných škod. Jak ovšem sdělili očití svědci místním médiím, některá vozidla byla poškozena do té míry, že byla k nepoznání. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Podle ČTK německá policie otevřela dálnici ve směru do Prahy v pondělí kolem 00:30. Provoz na D8 byl v noci ve směru na Německo uzavřen od 92. kilometru, podle českého Ředitelství silnic a dálnic se provoz na dálnici před 07:00 obnovil.

Kolony se tvoří od 74. kilometru dálnice D8 nedaleko za Ústím nad Labem, ucpané jsou i sjezdy přes Nakléřov a Libouchec. Řidičům se proto doporučuje využít při cestě do Německa dálnici D7 přes Chomutov.

Domů
Sdílet
Diskuse