Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Lucie Kotvalová
23. října 2023 12:19
Čas čtení 0:39

Podle Scholze musí Německo „více a rychleji“ deportovat migranty, kteří nemají právo zůstat v zemi. „Přichází jich příliš,“ říká

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Podle Scholze musí Německo „více a rychleji“ deportovat migranty, kteří nemají právo zůstat v zemi. „Přichází jich příliš,“ říká
Zdroj: TASR/AP

Německý kancléř Olaf Scholz prohlásil, že Německo musí „ve velkém měřítku“ začít deportovat migranty, kteří nemají právo zůstat v zemi, píše AP.

Azylové domy pro migranty a uprchlíky se v Německu v posledních měsících plní – k více než milionu Ukrajinců a Ukrajinek, kteří přišli od začátku války v Rusku, se totiž přidávají další žadatelé a žadatelky o azyl. Jak uvedla agentura AP, německý kancléř Olaf Scholz v rozhovoru pro týdeník Der Spiegel řekl, že „jich přichází příliš mnoho“.

23. října 2023 8:38 Čas čtení 0:34 Ode dneška už si nekoupíš zahřívaný tabák s příchutěmi. Po celém Česku platí zákaz Ode dneška už si nekoupíš zahřívaný tabák s příchutěmi. Po celém Česku platí zákaz

V rozhovoru proto Scholz uvedl, že „konečně musíme ve velkém měřítku deportovat ty, kteří nemají právo v Německu zůstat“. K tomu dodal: „Musíme deportovat více a rychleji.“ Kancléř se tak přidal ke stále tvrdším slovům o migraci od doby, kdy jeho koalice počátkem tohoto měsíce dosáhla špatných výsledků ve dvou zemských volbách.

Scholz již minulý týden oznámil přijetí zákona, který by usnadnil deportace neúspěšných žadatelů o azyl. S cílem projednat způsoby řešení migrace se setkal s hlavou opozice Friedrichem Merzem a dvěma předními zemskými hejtmany. Právě kvůli tématu migrace jeho oponenti soustavě napadají vládu.

V pondělí německá vláda oznámila Evropské komisi dočasné hraniční kontroly na polských, českých a švýcarských hranicích.

Domů
Sdílet
Diskuse