Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
24. října 2023 v 14:31
Čas čtení 0:31

Policejní pes pokousal čtyřletou dívku do obličeje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policejní pes pokousal čtyřletou dívku do obličeje
Zdroj: X / @PolicieCZ

Při pátrání po převaděči u Lanžhota na Břeclavsku pokousal v pátek policejní pes čtyřletou dívku v obličeji. Holčička je v nemocnici, ale měla by být brzy propuštěna. Případné pochybení psovoda bude zkoumat Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Zpráva o zranění dívky se nejdřív objevila na sociálních sítích, policie poté incident potvrdila.


„V souvislosti s potíráním nelegální migrace došlo v pátek dopoledne u Lanžhota k nešťastné události. Při pátrání po horké stopě po uprchlém převaděči došlo k nečekané reakci služebního psa na náhlý vnější podnět,“ sdělil mluvčí jihomoravské policie Bohumil Malášek. Policie k události v pondělí večer podala oficiální vyjádření.

„Nikdo podle rodičů dívky nekladl odpor. Všichni seděli v trávě u auta a čekali na pokyny policie. V tu chvíli přiběhl k dítěti policejní pes bez náhubku a kousl jej do tváře. Pro celou rodinu je to šok,“ uvedla tlumočnice z turečtiny Vilara Dimir, která rodičům kurdské dívky pomáhá.

Rodina do Česka přicestovala nelegálně v nákladním vozidle s další rodinou. Když hlídka auto zastavila, převaděč uprchl, cizinci byli ihned zajištěni.

Domů
Sdílet
Diskuse