Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
26. října 2023 7:59
Čas čtení 0:30

Izraelské tanky pronikly do severní části Gazy. Připravují bojiště na pozemní operaci

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Izraelské tanky pronikly do severní části Gazy. Připravují bojiště na pozemní operaci
Zdroj: TASR/AP/Khalil Hamra

Izrael v noci na čtvrtek provedl „cílený vpád“ s tanky do severní části Pásma Gazy, jehož cílem bylo zničit infrastrukturu teroristů.

Tanky se po splnění stanovených cílů stáhly zpět do Izraele, oznámily Izraelské obranné síly (IDF), které citovala agentura AFP.

„IDF provedly v noci cílený vpád tanků do oblasti severního Pásma Gazy v rámci přípravy na další fáze bitvy,“ uvedla armáda a dodala, že „vojáci po ukončení své činnosti oblast opustili“.

Během nočního vpádu „bylo lokalizováno a zasaženo mnoho teroristů, teroristická infrastruktura a odpalovací zařízení protitankových raket“. Cílem útoku byla rovněž „příprava bojiště“ pro další operace, uvedla armáda.

Očekává se, že IDF se nyní připravují na rozsáhlejší pozemní ofenzívu proti militantům z palestinské enklávy, potvrdil ve středu večer izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Mluvčí izraelské armády agentuře AFP potvrdil, že od útoku Hamásu na Izrael 7. října Izrael již provedl několik menších vpádů do Gazy a nasadil vojáky a tanky.

Domů
Sdílet
Diskuse