Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Karolína Fejtová
27. října 2023 v 18:09
Čas čtení 0:39

Až 15 let vězení hrozí muži, který měl založit požár v Českém Švýcarsku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Až 15 let vězení hrozí muži, který měl založit požár v Českém Švýcarsku
Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Policisté navrhli obžalovat 36letého muže, který byl obviněn z trestných činů obecného ohrožení a poškození cizí věci.

Největší požár v historii Česka vypukl v noci na 24. července 2022. U jeho likvidace se vystřídalo šest tisíc hasičů a plameny se rozšířily do více než tisíce hektarů. Uhasit se je podařilo po 20 dnech.

Studie pro Ministerstvo životního prostředí za příčinu požáru původně označila vysokou rychlost větru v kombinaci s nízkou vlhkostí půdy, vzduchu, vegetace a také vysokou teplotou. V květnu Policie ČR kvůli založení požáru zadržela 36letého dobrovolného strážce národního parku. Ten je nyní ve vazbě.

Obviněný má podle tiskové zprávy Policie ČR na svědomí také požáry z dubna, kvůli nimž došlo k vyhoření například rozhledny Vlčí hora nebo rekreační chaty v Krásné Lípě. Všechny škody způsobené obviněným byly podle mluvčího krajské policie Kamila Marka prozatím vyčísleny na více než 270 milionů korun.

Domů
Sdílet
Diskuse