Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
29. října 2023 17:34
Čas čtení 0:57

Mladý hokejista tragicky zemřel. Soupeř mu při srážce přeřízl bruslí krk

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Mladý hokejista tragicky zemřel. Soupeř mu při srážce přeřízl bruslí krk
Zdroj: Bruce Bennett/Getty Images

Útočník Nottingham Panthers v sobotu podlehl zranění, které zapříčinila srážka se soupeřem z týmu města Sheffield. Utkání bylo přerušeno na konci druhé třetiny, když 29letého hokejistu začali na ledě ošetřovat záchranáři.

Johnson postupoval s pukem do útočného pásma, když mu do cesty vstoupil padající hráč Matt Petgrave. Ten svou brusli vykopl až k Johnsonově hlavě a nechtěně mu tak způsobil vážné řezné poranění na krku. Američan byl převezen do nemocnice a všech osm tisíc diváků bylo požádáno o opuštění arény v Sheffieldu kvůli „vážné lékařské pohotovosti“. I přes pomoc lékařů však zemřel. O tragédii informovala stanice BBC.

28. října 2023 10:38 Čas čtení 0:30 VIDEO: Český hokejista po děsivém zásahu bruslí téměř přišel o oko. „Modelingová kariéra je ohrožena,“ žertuje VIDEO: Český hokejista po děsivém zásahu bruslí téměř přišel o oko. „Modelingová kariéra je ohrožena,“ žertuje

Adam Johnson svou profesionální kariéru začal v American Hockey League. Poté postoupil do NHL, kde hrál za Pittsburgh Penguins. Před nástupem do Nottingham Panthers působil ještě ve švédském a německém klubu. Jeho poslední tým je součástí nejvyšší anglické ligy Elite Ice Hockey League, jejíž nedělní zápasy byly kvůli tragédii odloženy. Panthers oznámili, že přesunou i svůj úterní zápas s Glasgow Clan.

Kondolence přichází z řad Adamových bývalých klubů, rodiny, ale i fanoušků. „Klubu bude velmi chybět. Panthers by rádi poslali své kondolence Adamově rodině, jeho partnerce a všem jeho přátelům,“ reagoval na tragédii tým Nottingham Panthers. „Všichni v týmu Steelers vyjadřují soustrast partnerce, rodině a spoluhráčům Adama Johnsona,“ poznamenal zase klub Sheffield Steelers. K situaci se vyjádřila i Adamova teta. „Ztratila jsem polovinu svého srdce,“ napsala na Facebook.

 

Johnsonův bývalý klub z NHL Pittsburgh Penguins se k tragédii vyjádřil na platformě X. „Adam bude vždy součástí rodiny Penguins. Byla čest sledovat ho, jak si plní svůj sen hrát v NHL,“ uvedl klub.

Domů
Sdílet
Diskuse