Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
ČTK Anna Koucká
31. října 2023 8:45
Čas čtení 0:40

Soud s Ferim míří do finále. Bývalý poslanec pronese závěrečnou řeč, hrozí mu deset let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Soud s Ferim míří do finále. Bývalý poslanec pronese závěrečnou řeč, hrozí mu deset let
Zdroj: Profimedia

V případu bývalého poslance Dominika Feriho zazní v úterý u Obvodního soudu pro Prahu 3 závěrečné řeči. Soudkyně avizovala, že ukončí dokazování, své návrhy pak přednesou státní zástupkyně a obhájci.

Závěrečnou řeč by měl pronést i Feri, který už v minulosti obžalobu ze dvou znásilnění a pokusu o znásilnění popřel. Rozhodnutí by soud mohl vynést ve čtvrtek.

Feri u soudu předložil další důkazy ve formě elektronické komunikace, které měly dokázat, že svědkyně, která u soudu mluvila ve čtvrtek, lhala. „Svědkyně lhala,“ uvedl Feri s tím, že se prý nikdy na svědkyni nedopustil během stáže ve Sněmovně sexuálního nátlaku.

Na dnešní jednání bude soud stejně jako v předchozích případech vydávat vstupenky. Státní zástupkyně v obžalobě popisuje tři skutky, dva z roku 2016 a třetí z roku 2018. Ve dvou případech viní Feriho ze znásilnění, ve třetím z pokusu o znásilnění.

25. října 2023 16:49 Čas čtení 3:14 Dominik Feri jde opět k soudu, hrozí mu až 10 let. Shrnujeme, jak se případ vyvíjel a kdy padne rozsudek Dominik Feri jde opět k soudu, hrozí mu až 10 let. Shrnujeme, jak se případ vyvíjel a kdy padne rozsudek

Bývalému poslanci hrozí podle trestního zákoníku až desetileté vězení, obžaloba totiž tvrdí, že jednoho skutku se dopustil na tehdy sedmnáctileté dívce.

Feri opakovaně odmítl, že by se dopustil sexuálního násilí či zneužil něčí bezbrannosti. Po zveřejnění výpovědí žen v médiích rezignoval na poslanecký mandát a oznámil, že nebude kandidovat ve volbách do sněmovny na podzim 2021. Ukončil také členství v TOP 09.

Domů
Sdílet
Diskuse