Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
1. listopadu 2023 v 16:07
Čas čtení 1:31

Black Friday míří do Česka o měsíc dřív než obvykle. Podívej se, na čem nejvíce ušetříš

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Black Friday míří do Česka o měsíc dřív než obvykle. Podívej se, na čem nejvíce ušetříš
Zdroj: Samsung

Předvánoční slevy, které do Česka dorazily již v říjnu, vyvrcholí na konci listopadu tradiční akcí s názvem Black Friday. Některé e-shopy však výrazné slevy zavádí již s měsíčním předstihem. Které to jsou?

Mnoho slevových akcí souvisí s globálním poklesem prodejů, který v posledních měsících zasáhl trh s mobilními telefony. Velké slevy oznámili výrobci Xiaomi, Honor či Vivo. Například Honor zlevnil své telefony až o sedm tisíc korun, informovaly Hospodářské noviny. Zlevněné produkty nalezneš v obchodech Alza, Datart, Mobil pohotovost, Space či Planeo.

Mobilní telefony

Honor zlevnil i svůj nejdražší model Magic5 Pro, který lze sehnat s cenovkou 20 900 korun. Telefon může svým vybavením konkurovat i vlajkovým lodím Samsungu či Applu. Levnější model Honor 90 zlevnil z původních 15 tisíc na 12 tisíc korun. 

Řádově o několik tisíc zlevnilo své telefony také konkurenční Xiaomi. Model Redmi Note 12 Pro+ 5G je k dostání se slevou tři tisíce korun. Kromě telefonů zlevnilo Xiaomi také domácí spotřebiče. Například robotický vysavač Xiaomi Robot Vacuum E10 najdeš již za 3 599 korun.

16. října 2023 v 15:03 Čas čtení 0:54 IKEA v Česku opět zlevní. Kdy a o kolik? IKEA v Česku opět zlevní. Kdy a o kolik?

Se slevami přišel o měsíc dříve také výrobce Vivo, jehož vlajkový model X90 Pro najdeš v obchodech již za 22 990 korun. Cenově se tento telefon pohybuje ve stejné hladině jako jeho konkurence od Samsungu či Applu. V recenzi Hospodářských novin vynikal zejména kvalitou obrazovky či fotoaparátu. 

Samsung ani Apple se k předčasnému Black Friday zatím nepřidaly. U Samsungu aktuálně najdeš výhodnou nabídku ve formě slevy při nákupu více kusů najednou. Apple žádné oficiální slevy nenabízí, u prodejců ale lze najít nižší cenovky u starších modelů. 

8. října 2023 v 16:15 Čas čtení 0:35 Tesco připravuje speciální slevu pro studenty. Podívej se, kolik ušetříš Tesco připravuje speciální slevu pro studenty. Podívej se, kolik ušetříš

Notebooky

V oblasti notebooků zlevňoval například výrobce Asus, jehož model Vivobook 16 lze sehnat již za necelých 12 tisíc korun. Konkurenční Dell Inspiron 14 (5420) je k sehnání za necelých 18 tisíc korun. Cenově překvapí také Alza Gamebook s grafikou RTX 3060, který je s cenovkou 20 tisíc korun vůbec nejlevnějším přístrojem svého druhu na našem trhu. 

Tablety

Kromě mobilních telefonů a notebooků zlevňovali také výrobci tabletů. O tisícikorunu levnější najdeš například Xiaomi Pad 6, který se vyznačuje skvělým poměrem cena/výkon. Levnější Redmi Pad SE s o něco horší výbavou seženeš za čtyři tisíce korun. Konkurenční Samsung Galaxy Tab S6 Lite WiFi 2022 stojí sedm tisíc korun. 

11. října 2023 v 6:00 Čas čtení 2:23 Obrovské slevy na Mafii i Baldur's Gate! Toto jsou tipy na super hry, které teď koupíš za méně než 150 korun Obrovské slevy na Mafii i Baldur's Gate! Toto jsou tipy na super hry, které teď koupíš za méně než 150 korun

Televize

Levnější cenovky najdeš také u televizí. Například 55'' Hisense 50E7KQ je s cenou devět tisíc korun jednou z nejlevnějších OLED televizí na trhu. Konkurenční Xiaomi prodává svůj model TV A2 32 za pouhé tři a půl tisíce korun. Televizor TCL 55C735, který je vhodný i pro hráče, najdeš za 14 tisíc korun.

Domů
Sdílet
Diskuse