Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
3. listopadu 2023 13:16
Čas čtení 1:15

Muchomůrková královna z Austrálie. Smrtícím pokrmem z hub zabila tři lidi, její ex se mu vyhnul

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Muchomůrková královna z Austrálie. Smrtícím pokrmem z hub zabila tři lidi, její ex se mu vyhnul
Zdroj: Česká mykologická společnost

49letá žena z Austrálie byla obžalována ze tří vražd a pěti pokusů v případu otravy jedovatými houbami. Cílem byl její bývalý muž.

Australanka Erin Patterson (49) si v pátek u okresního soudu v Latrobe Valley vyslechla nekompromisní obvinění. V případu otravy houbami byla obžalována ze tří vražd a pěti pokusů o vraždu. Vše se váže k osudovému obědu z letošního července, kdy ve svém venkovském domově ve městě Leongatha pořádala oběd pro svého odcizeného bývalého muže Simona Pattersona a jeho rodinu.

V soudních dokumentech stojí, že Erin připravila sváteční pokrm hovězí Wellington, který podle svých slov uvařila z kombinace klasických žampionů zakoupených v supermarketu a sušených hub pořízených před několika měsíci v jednom asijském obchodě. Oběda se nakonec zúčastnili rodiče jejího ex Gail a Don Pattersonovi (oba 70), teta Heather Wilkinson (66) a její manžel Ian Wilkinson (68). Samotný Simon Patterson se nedostavil.

Krátce nato byli všichni čtyři účastníci oběda převezeni do nemocnice v těžkém stavu. V následujících dnech pak zemřeli oba Pattersonovi i Heather Wilkinson. Její muž byl v kritickém stavu, nakonec se mu ale podařilo dostat se z nejhoršího. Policie věří, že všichni čtyři byli otráveni smrtící muchomůrkou zelenou, která je extrémně jedovatá.

17. září 2023 13:00 Čas čtení 4:19 Brutální vražda otřásla Prahou: Zavraždil kamarádku, ukryl ji do gauče a nechával na ní přespávat návštěvy Brutální vražda otřásla Prahou: Zavraždil kamarádku, ukryl ji do gauče a nechával na ní přespávat návštěvy

Erin Patterson se u soudu hájila, že je nevinná. Policie ji však začala podezřívat ve chvíli, kdy ona a její dvě děti z oběda vyvázly bez potíží. Zajímavostí je, že to nebylo poprvé, co se údajně Erin pokoušela svého ex otrávit. Celkem se o to předtím měla pokusit třikrát, toto byl čtvrtá nezdařená snaha.

„Jsem zdrcená pomyšlením, že tyto houby mohly přispět k nemoci, která zchvátila mé blízké,“ uvedla obviněná ve svém srpnovém prohlášení.

Soud byl odročen na 3. května příštího roku, aby měli státní zástupci spolu s vyšetřovateli dostatek času projít veškeré důkazy včetně analýzy počítačových dat zajištěných během domovní prohlídky. Patterson nepožádala o propuštění na kauci, na svůj soud tak bude čekat za mřížemi.

Domů
Sdílet
Diskuse