Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
3. listopadu 2023 v 16:01
Čas čtení 0:40

Předpověď počasí na víkend: Vyplatí se schovat deštníky?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí na víkend: Vyplatí se schovat deštníky?
Zdroj: Pxhere/volně k užití

Typické podzimní počasí, které v posledních dnech vládne nad Českem, s námi zůstane i o víkendu. S oblačností i deštěm to bude jako na houpačce.

V noci na sobotu bude zpočátku zataženo, zejména na severu a východě území meteorologové očekávají přeháňky nebo občasný déšť. Srážky budou postupně od jihozápadu ubývat, spolu s nimi i oblačnost. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 stupni.

3. listopadu 2023 v 8:54 Čas čtení 0:39 Bouře Ciarán po sobě v Evropě nechává spoušť i mrtvé Bouře Ciarán po sobě v Evropě nechává spoušť i mrtvé

V sobotu bude převažovat polojasná až oblačná obloha, ráno se mohou vyskytnout i mlhy nebo nízká oblačnost. Později odpoledne a večer se očekává přibývání oblačnosti, ojediněle se může objevit i déšť. Nejvyšší teploty vystoupají na 8 až 12 stupňů. Vítr bude většinou slabý, postupně mírný o síle 2 až 5 metrů za sekundu. K večeru je nutné počítat s jeho částečným zesílením.

Neděle přinese zataženou až oblačnou oblohu, místy s deštěm nebo přeháňkami. Na Moravě a ve Slezsku očekáváme přechodně déšť na celém území, na východě může být i trvalejší. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 9 až 13 stupni. Vát bude mírný jižní až jihovýchodní vítr o síle 2 až 6 metrů za sekundu, který večer zesílí na čerstvý s nárazy o rychlosti až 15 metrů za sekundu. 

Domů
Sdílet
Diskuse