Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
3. listopadu 2023 v 8:54
Čas čtení 0:39

Bouře Ciarán po sobě v Evropě nechává spoušť i mrtvé

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Bouře Ciarán po sobě v Evropě nechává spoušť i mrtvé
Zdroj: Unsplash/Brandon Morgan/volně k užití

Nejméně tři oběti si vyžádala bouře Ciarán v italském Toskánsku.

Informace potvrdily italské úřady, informovala o tom agentura DPA. 

Toskánský prezident Eugenio Giani upřesnil, že dva lidé přišli o život v obci Montemurlo, asi 25 kilometrů západně od Florencie, kde se z koryta vylila jedna z tamních řek. Další osoba zahynula v důsledku bouře v obci Rosignano na toskánském pobřeží, přibližně 80 kilometrů jihozápadně od Florencie a 20 kilometrů směrem na jihovýchod od města Livorno. 

„Ještě nikdy jsme nezaznamenali takové množství dešťových srážek jen v průběhu několika minut,“ napsal Giani na X (bývalý Twitter). 

3. listopadu 2023 v 7:09 Čas čtení 1:02 VIDEO: Stop vydloubávání očí živým rybám. Ochránci upozornili na šokující krutost na rybích farmách VIDEO: Stop vydloubávání očí živým rybám. Ochránci upozornili na šokující krutost na rybích farmách

Podle předpovědi se předpokládá, že déšť a silný vítr se přesunou směrem k jižním oblastem Itálie, uvedl tamní úřad civilní obrany. 

Mohutná bouře Ciarán ve čtvrtek zasáhla severozápad Francie a jihozápad Anglie předtím, než se přesunula směrem k Holandsku, Belgii, Německu, Francii a Itálii. O život přišlo nejméně deset lidí a více lidí utrpělo zranění. 

Vítr přitom v některých oblastech dosahoval až 200 kilometrů za hodinu. Očekává se, že vítr přes víkend zeslábne, ale bude přetrvávat bouřkové a deštivé počasí. 

Domů
Sdílet
Diskuse