Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
6. listopadu 2023 13:21
Čas čtení 1:00

Obžalovaný Cimický skončil opět v nemocnici. Soud byl zároveň odložen na leden

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Bývalý psychiatr Jan Cimický byl po údajném pádu ze schodů převezen do Ústřední vojenské nemocnice.

Jan Cimický čelí obžalobě ze čtyř znásilnění a pětatřiceti vydírání, ze kterých jej obvinilo několik bývalých pacientek. Policie obvinění vyhodnotila jako závažná a bývalý uznávaný psychiatr byl obžalován. Soudní proces s ním měl přitom vypuknout už v úterý 7. 11., kvůli nemoci předsedy trestního senátu byl však čerstvě odložen až na leden. Sdělila to mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 8 Jana Humeni.

6. listopadu 2023 10:24 Čas čtení 0:55 Soudce, který může rozhodovat o osudu Dominika Feriho, nepodporuje redefinici znásilnění Soudce, který může rozhodovat o osudu Dominika Feriho, nepodporuje redefinici znásilnění

I kdyby však bylo dodrženo původní datum, pravděpodobně by se stejně muselo zahajovat bez Cimického, ten totiž opět skončil v nemocnici. „Měl upadnout doma na schodech, museli mu volat rychlou. V současné době má být opět v Ústřední vojenské nemocnici, že tam zůstane i do zítra, kdy má proběhnout hlavní líčení, je velmi pravděpodobné,“ prozradil serveru Expres.cz zdroj z okolí Cimického.

Jan Cimický
Zdroj: Wikimedia Commons/David Sedlecký/volně k užití

75letý lékař přitom v nemocnici skončil už minulý měsíc, kdy se doma podle informací Blesk.cz předávkoval antidepresivy. Později byl sice propuštěn, jak ale naznačil v rozhovoru pro Expres, cítil se v té době natolik oslaben, že by pro něj účast u soudu mohla být fatální. Soud nicméně žádostem jeho právníka o odročení případu nevyhověl.

2. listopadu 2023 9:13 Čas čtení 1:38 Dominik Feri je vinen. Soud ho poslal na tři roky do vězení. Odvolal se (Aktualizováno) Dominik Feri je vinen. Soud ho poslal na tři roky do vězení. Odvolal se (Aktualizováno)

„O tom, že by můj klient byl v nemocnici, zatím nic nevím. V pátek jsme zaslali opětovnou žádost o odročení, doteď nám nebylo soudem odpovězeno. Klient se chce účastnit hlavního líčení, ale nevím, jestli mu to zdravotní stav dovolí, i s ohledem na doporučení lékaře,“ sdělil Cimického právní zástupce Miroslav Kučerka.

Psychiatr nadále trvá na své nevině a navzdory zdravotním komplikacím v minulosti uvedl, že chce být u soudního jednání přítomen. Díky odkladu tak bude mít šanci.

Domů
Sdílet
Diskuse