Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
10. listopadu 2023 13:01
Čas čtení 0:34

Patnáctiletý chlapec v Německu střelil spolužáka do hlavy, mladík zranění podlehl

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Patnáctiletý chlapec v Německu střelil spolužáka do hlavy, mladík zranění podlehl
Zdroj: Pxhere/volně k užití

K tragické události došlo ve čtvrtek v Offenburgu na jihozápadě Německa.

„Nezletilý vešel do třídy a úmyslně přistoupil ke svému stejně starému spolužákovi, který tam seděl, a vypálil na něj minimálně jednu ránu z ruční zbraně. Jeho spolužák utrpěl těžká zranění,“ napsal na svém webu list Frankfurter Rundschau.

Útočník byl vzat do vyšetřovací vazby kvůli podezření ze zabití. Motivem byl dle předběžných informací osobní spor. Zraněný chlapec byl okamžitě převezen do nemocnice, na následky zranění však zemřel. 

9. listopadu 2023 11:00 Čas čtení 4:04 Útok kyselinou jako akt pomsty: Přeživší čekají nekonečné transplantace, bolestivé převazy i sociální izolace Útok kyselinou jako akt pomsty: Přeživší čekají nekonečné transplantace, bolestivé převazy i sociální izolace

Z důvodu bezpečnosti muselo zhruba 180 žáků a žákyň zůstat ve třídách. K rodičům se mohli vrátit až po odborném ošetření. Poskytnuta jim byla i psychologická péče. Škola, která je podle deníku Bild určena dětem s poruchami učení, byla dočasně uzavřena.

V Německu jde už o druhý podobný incident za několik dní. Ve středu policisté zasahovali v jedné ze škol v Hamburku, kde měli dva mladíci ve věku 12 a 16 let pistolí ohrožovat učitelku. Policie musela evakuovat dvě třídy.

Domů
Sdílet
Diskuse