Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
15. listopadu 2023 17:54
Čas čtení 0:50

VIDEO: Sloni a lvi v pražském metru? Dopravní podnik zkouší nový reklamně-informační systém, takto vypadá

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Sloni a lvi v pražském metru? Dopravní podnik zkouší nový reklamně-informační systém, takto vypadá
Zdroj: DPP/EUDI/propagační materiál

Od středy začal v metru zkušební provoz nového prostoru pro informační a reklamní spoty. Vidět je můžeš v oknech metra na lince A mezi stanicemi Dejvická a Bořislavka. Provozovatelem systému je společnost European Digital Industries.

Systém funguje na bázi 368 LED světel, která jsou umístěna na stěně tunelu. Díky dostatečně vysoké jízdě vlakové soupravy světla vytváří dojem plynulého obrazu nebo videa. Souprava musí jet pro správné zobrazení spotu rychlostí minimálně 60 kilometrů v hodině. Pokud pojede méně, tak se obraz nespustí.

Animace byly speciálně přizpůsobeny pražskému metru a kladou důraz na bezpečnost a zamezení jakéhokoliv rozptylu strojvedoucích. „Obsah je vždy zobrazován s určitým zpožděním, které zaručuje, že se jednotka spustí vždy až u prvního okna v prostoru pro cestující,“ píše v tiskové zprávě DPP.

„Je to další z projektů, kterými se snažíme zvyšovat výnosy z pronájmu majetku DPP,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy Petr Witowski. Za pronájem ploch může DPP ve vybraných tunelech vydělat až 20 milionů korun. Veškeré náklady na provoz plochy půjdou za nájemcem, dopravní podnik za ně nedá nic.

13. listopadu 2023 13:41 Čas čtení 1:37 Stanice metra C Pankrác se na rok uzavře, Praha tu vybuduje přestup na linku D a nové WC Stanice metra C Pankrác se na rok uzavře, Praha tu vybuduje přestup na linku D a nové WC

První promítání začne probíhat během tohoto týdne. V pátek se můžeš těšit na vizuální připomínku událostí ze 17. listopadu 1989 ve spolupráci s Pamětí národa. První reklamní kampaně se pak v oknech začnou zobrazovat od začátku prosince.

Česko je první zemí střední a východní Evropy, ve které se s tímto způsobem reklamy v metru můžeš setkat. Na Západě systém funguje už například v Barceloně, Curychu, Římě nebo v Rotterdamu.

Domů
Sdílet
Diskuse