Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
18. listopadu 2023 14:00
Čas čtení 0:34

Pozor na ledovku! Podívej se, kterých částí Česka se týká nová výstraha meteorologů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pozor na ledovku! Podívej se, kterých částí Česka se týká nová výstraha meteorologů
Zdroj: FOTO TASR - Roman Hanc

Neděle bude ve znamení sněhu a ledu. Od západu k nám přijdou sněhové vločky, které budou rychle přecházet v déšť, jenž bude vytvářet ledovku.

Český hydrometeorologický úřad (ČHMÚ) upozorňuje na ledovku, která se bude během neděle vyskytovat skoro na celém území Česka. Výstraha platí od půlnoci do tří hodin odpoledne, během dne se bude od západu oteplovat a ledovka bude postupně roztávat.

Meteorologové upozorňují na nebezpečí úrazů při uklouznutí, problémy v dopravě a zvýšenou nehodovost. „Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství, jezdit velmi opatrně a počítat s prodloužením doby jízdy,“ dodávají.

ledovka
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Od půlnoci do devíti hodin ráno by si měli dát pozor občané jihu Středočeského kraje, západu Jihočeského kraje, Ústeckého kraje a části Karlovarského kraje. Od šesti ráno do tří odpoledne se výstraha týká Libereckého kraje, Vysočiny a částí Královéhradeckého, Pardubického a Jihomoravského kraje. Pro Olomoucký kraj, Zlínský kraj a Moravskoslezský kraj platí upozornění od devíti do tří odpoledne.

Domů
Sdílet
Diskuse