Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Samuel Valent
25. listopadu 2023 18:28
Čas čtení 0:26

AKTUÁLNĚ: Zřítilo se letadlo směřující z Česka do Chorvatska, tragédii nikdo na palubě nepřežil

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: Zřítilo se letadlo směřující z Česka do Chorvatska, tragédii nikdo na palubě nepřežil
Zdroj: Pixabay/schauhi/volně k užití (ilustrační foto)

Letadlo se zřítilo v rakouských Alpách.

V rakouských Alpách se zřítil malý letoun. Letadlo mířilo z Příbrami do chorvatské Istrie, informuje tn.cz. Při pádu zemřeli čtyři lidé. Jejich totožnost je stále neznámá.

Podle webu Aviation Safety Network šlo o jednomotorový čtyřmístný letoun typu Rockwell Commander 112B. Policejní mluvčí Barbara Riedl se vyjádřila, že pátrací a záchranná opatření ztěžovaly nepříznivé zimní podmínky. Kromě policistů se do pátrací akce zapojila také horská služba, hasiči a jednotky Červeného kříže, upozornil web oe24.

Letadlo se podle agentury APA zřítilo u hory Kasberg v Horním Rakousku. Po čtyřech hodinách pátrání našli všechny čtyři oběti ležet zahrabané pod sněhem u lyžařského areálu. Rakouští kriminalisté již vyšetřují příčinu nehody a zjišťují identitu obětí.

Zprávu budeme aktualizovat. 

Domů
Sdílet
Diskuse