Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
29. listopadu 2023 v 6:28
Čas čtení 0:31

Cestující nechávají v autobusech výkaly a napadají řidiče. Slovenský dopravce kvůli tomu zrušil několik linek

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Cestující nechávají v autobusech výkaly a napadají řidiče. Slovenský dopravce kvůli tomu zrušil několik linek
Zdroj: Polar bear / imhd.sk

Řidiči jsou denně vystaveni útokům a výhrůžkám.

Popradský autobusový dopravce byl nucen zrušit řadu linek, zejména v okresech Kežmarok, Poprad a Levoča. Řidiči jsou vystaveni každodenním útokům. Cestující jim denně vyhrožují a musí řešit velmi časté konfliktní situace, informují tvnoviny.sk.

28. listopadu 2023 v 14:17 Čas čtení 0:49 FOTO: Takto mohl vypadat hlavák, kdyby zvítězilo české studio. Hala by zůstala zachována FOTO: Takto mohl vypadat hlavák, kdyby zvítězilo české studio. Hala by zůstala zachována

„Chtěli by jezdit bez jízdenky, což je samozřejmě nepřípustné, a někdy jsou bohužel i agresivní,“ říká jeden z řidičů. Neukáznění cestující jim často vyhrožují násilím. Jeden z řidičů byl v minulosti napaden.

Cestující ničí taky interiéry autobusů. Řidiči mnohdy na konci dne nacházejí vozidla ve zdevastovaném stavu. V několika případech byly v autobusech nalezeny také exkrementy.

Slovenská autobusová doprava se proto rozhodla zrušit asi 10 až 12 spojů. Generální ředitel SAD Poprad ujistil cestující, že zrušení nebude mít vliv na školní ani pracovní spoje. Podle starosty obce Vikartovce je takový krok zbytečný, protože tím utrpí ti, kteří linku nejvíce potřebují.

autobusy
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová
Domů
Sdílet
Diskuse