Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
1. prosince 2023 9:04
Čas čtení 0:40

Předpověď počasí na víkend: Napadne přes 30 centimetrů sněhu! Kde bude nejvíc sněžit?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí na víkend: Napadne přes 30 centimetrů sněhu! Kde bude nejvíc sněžit?
Zdroj: Freepik / volně k použití

Český hydrometeorologický ústav přinesl předpověď počasí na tento víkend. Napadne až 35 centimetrů nového sněhu, následovat budou celodenní mrazy.

Celý víkend bude v Česku zataženo. V pátek se objeví občasné sněžení, ojediněle dešťové nebo mrznoucí srážky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi minus jedním a minus pěti stupni, na severu mohou klesnout až na minus sedm stupňů. Přes den dosáhnou teploty maximálně dvou stupňů nad nulou. Na jihu a jihozápadě napadne i osm centimetrů mokrého sněhu.

V sobotu se ochladí na minus čtyři až nulu. Sněžit by mělo trvale a vydatně. Na jihu a východě napadne až 35 centimetrů sněhu a zejména na Moravě a ve Slezsku se budou vytvářet sněhové jazyky.

Neděle by na některých místech mohla přinést občasné polojasno. Vyskytovat se ale stále budou sněhové přeháňky, denní teploty se budou pohybovat kolem minus pěti až minus jednoho stupně.

Domů
Sdílet
Diskuse