Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
13. prosince 2023 6:45
Čas čtení 0:45

Dálniční známka bude zdražovat. Poradíme ti, jak ji koupíš za starou cenu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dálniční známka bude zdražovat. Poradíme ti, jak ji koupíš za starou cenu
Zdroj: WikimediaCommons/volně k užití

Jednou ze změn, které přinese rok 2024, je i zdražení roční dálniční známky. Jednoduchým a naprosto legálním trikem ji však lze koupit za starou cenu.

Cena roční dálniční známky se zvedne z 1500 na 2300 korun, měsíční poté vyjde na 430 korun. Novinkou je jednodenní dálniční známka, kterou pořídíme za 200 korun. Ta však nebude platná 24 hodin, ale jen do půlnoci dne, kdy byla koupena. Pokud si však řidiči pořídí elektronickou verzi, budou moci jezdit ještě příští rok za starou cenu.

12. prosince 2023 12:15 Čas čtení 0:50 Čepované pivo od nového roku zdraží. České hospody můžou přijít o štamgasty Čepované pivo od nového roku zdraží. České hospody můžou přijít o štamgasty

Možnosti, jak tohoto dosáhnout, jsou hned dvě, uvádí server Garáž.cz. U elektronických tiketů totiž lze posunout jejich platnost, takže pokud si známku koupíš do konce roku 2023 za starou cenu, můžeš si její platnost posunout až o tři měsíce. Platit tedy bude od března 2024 až do března 2025.

Pokud kupón nestihneš pořídit do konce roku, počkej s nákupem nového až na konec února. Nové ceny známek totiž začnou platit až od března 2024. Od začátku nového roku však lze kupón prodloužit jen o měsíc. Vyplatí se tedy opravdu počkat až do poslední chvíle a opět jezdit od března po celý rok za starých 1500 korun.

Dálniční známku nyní budou muset mít i automobily, které ji letos nepotřebovaly. Bezplatně budou moci dálnice užívat jen auta s nulovými emisemi CO2, tedy čisté elektromobily a vodíkové vozy. 

Domů
Sdílet
Diskuse