Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
17. prosince 2023 7:00
Čas čtení 0:59

Matthew Perry psal o osudném ketaminu i ve své knize. Co o jeho užívání řekl?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Výsledky pitvy ukázaly, že Matthew Perry zemřel po požití ketaminu. Uvedl to losangeleský soudní lékař v pitevní zprávě, ve které dospěl k závěru, že zemřel na akutní účinky této látky.

Toxikologická zpráva herce uvádí, že podstupoval infuzní terapii ketaminem kvůli depresím a úzkostem a naposledy na ni šel týden a půl před smrtí. Soudní lékař však dospěl k závěru, že látka v jeho těle v době smrti nemohla pocházet z této terapie. Účinek ketaminu totiž trvá maximálně čtyři hodiny.

16. prosince 2023 16:30 Čas čtení 2:01 Letenky pro plus-size osoby zdarma. Tato aerolinka je miláčkem TikToku Letenky pro plus-size osoby zdarma. Tato aerolinka je miláčkem TikToku

Perry o některých infuzích ketaminu skutečně psal ve své knize Přátelé, lásky a ten obrovský průšvih. Uvedl, že během léčebné kúry ve Švýcarsku během covidu zde infuzní léčbu podstupoval denně.

„Ketamin mi připadal jako obrovský výdech. Přivedli mě do místnosti, posadili mě, nasadili mi sluchátka, abych mohl poslouchat hudbu, zavázali mi oči a dali mi kapačku,“ popsal své zážitky. Uvedl, že při poslechu hudby ztrácel vědomí a často si myslel, že je to jeho smrt.

matthew perry
Zdroj: TASR/AP

„Vždy jsem si pomyslel, že přesně takové to musí být, když umíráte. A i přesto jsem na to stále chodil, protože to bylo něco jiného a cokoliv jiného bylo lepší,“ pokračoval. „Užívat ketamin je jako dostat do hlavy obrovskou lopatou štěstí, ale kocovina potom byla drsná a převažoval pocit z lopaty. Ketamin nebyl nic pro mě,“ napsal.

Ketamin je anestetikum, díky kterému mozek v menší míře zpracovává podněty z okolí. Po jeho užití se dostavují snové stavy, změněné vnímání a halucinace. Má pozitivní účinky při medikaci těžkých depresivních poruch. Ve vyšších dávkách vede ke ztrátě vědomí, narušené motorice, depresi a vysokému tlaku.

Hvězda seriálu Přátelé zemřela 28. října ve věku 54 let. Jeho tělo nalezli ve vířivce v jeho domě v Los Angeles.

Domů
Sdílet
Diskuse