Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Samuel Valent
16. prosince 2023 v 17:55
Čas čtení 0:35

Češka měla rekordní množství alkoholu v krvi. Měla jednoprocentní šanci na přežití

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

V nemocnici podepsala revers a odešla.

Záchranáři v noci na pátek zasahovali v jednom z barů na jihovýchodě Česka, kde našli ležet bezvládnou ženu s 8,6 promile alkoholu. Měla jen jednoprocentní šanci, že přežije, informuje portál TN.cz.

Devětatřicetiletá žena to podle dostupných informací přehnala s vodkou a spadla na zem. Svědci jí pak okamžitě zavolali záchranku. Ženu následně transportovali do nemocnice v Uherském Hradišti a převezli ji na ARO. Jakmile se probrala, podepsala revers a odešla.

„Náš zkušený lékař, který je v praxi už několik desítek let, uvedl, že se s něčím podobným nikdy nesetkal. Za něho se skutečně jedná o rekord,“ říká pro TN.cz mluvčí záchranky Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková.

Psychiatr Karel Nešpor se vyjádřil, že smrtelné mohou být mnohem nižší dávky alkoholu v krvi než 8,6 promile. „Už od čtyř promile je obrovské riziko zástavy dechového centra v prodloužené míše. Velkou roli hraje i genetika, dědičnost či tolerance alkoholu,“ dodal.

Sanitka, alkohol
Zdroj: Refresher/Kamila Šebestová FB/Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy
Domů
Sdílet
Diskuse