Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
27. prosince 2023 9:47
Čas čtení 0:59

Předpověď počasí: Podívej se, jak bude do konce roku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Podívej se, jak bude do konce roku
Zdroj: Unsplash/Dawid Zawiła

V posledním týdnu letošního roku nás čekají nadprůměrné teploty, déšť i silný vítr.

Ve středu bude nad Českem oblačno až polojasno, postupně se od západu přidá vysoká oblačnost. Večer se zejména na západě Moravy mohou tvořit mlhy či nízká oblačnost. Nejvyšší teploty vystoupají ke čtyřem až osmi stupňům, vítr bude slabý jihozápadní až západní o síle jeden až čtyři metry za sekundu.

27. prosince 2023 9:02 Čas čtení 0:44 Velká voda v Česku ustupuje. Nejvyšší povodňový stupeň stále platí na devíti místech Velká voda v Česku ustupuje. Nejvyšší povodňový stupeň stále platí na devíti místech

Čtvrtek přinese jasnou až polojasnou oblohu. Ráno a dopoledne se zejména na Moravě očekávají mlhy, které mohou být i mrznoucí. Během dne se bude obloha od západu měnit na oblačnou až zataženou, v severozápadní polovině území se může objevit i déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi čtyřmi až osmi stupni, v Čechách a ve Slezsku místy kolem deseti stupňů. 

V pátek bude oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Ojediněle se může vyskytnout déšť nebo mrholení, v 1000 metrech na horách i srážky sněhové. Nejvyšší teploty meteorologové očekávají v rozmezí pěti až devíti stupňů. Vítr bude čerstvý jihozápadní až západní o rychlosti čtyři až devět metrů za sekundu, místy s nárazy 15 až 20 metrů. 

Zatažená obloha s námi vydrží i v sobotu, na většině území s deštěm nebo přeháňkami. V polohách nad 600 metrů se mohou vyskytnout i srážky sněhové. Teploty vystoupají na pět až devět stupňů.

Silvestrovská neděle přinese zataženou až oblačnou oblohu, na většině území s deštěm nebo přeháňkami. Ráno a večer se ve vyšších polohách očekávají i srážky sněhové. Nejvyšší teploty mohou vyšplhat až na jedenáct stupňů, vát bude čerstvý jihozápadní až západní vítr, který může v nárazech dosáhnout až 90 kilometrů za hodinu. 

Domů
Sdílet
Diskuse