Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
29. prosince 2023 11:45
Čas čtení 0:49

Velká česká pojišťovna ti přispěje na lyže i odvykání kouření. Jedná se o tisíce korun

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velká česká pojišťovna ti přispěje na lyže i odvykání kouření. Jedná se o tisíce korun
Zdroj: Freepik / volně k použití

Všeobecná zdravotní pojišťovna navyšuje rozpočet fondu prevence. Pro příští rok je v něm 1,6 miliardy korun, tedy o 63 procent více než loni.

K dosavadní nabídce očkování přibude pro klienty nad 50 let příspěvek na očkování proti pásovému oparu, pro děti do 15 let se zvýší příspěvky na očkování proti HPV, meningokoku typu B, žloutence typu A a planým neštovicím. Dospělým na očkování proti klíšťové encefalitidě, meningokoku typu B a planým neštovicím.

VZP přispěje v příštím roce také dětem na pohyb, třeba na sportovní činnosti organizované školou, jako je například lyžařský výcvik. U mladistvých ve věku 15 až 18 let lze částku využít na pořízení permanentky na cvičení.

Navyšuje také příspěvek na vaničkování kojenců a pravidelné pohybové aktivity dospělých do 65 let, v tomto případě se jedná o 1000 korun. Pokud se budeš snažit seknout s kouřením, máš nárok na 2500 korun v rámci prevence. 

Ke zdvojnásobení částky na 1000 korun dojde u příspěvku na dentální hygienu jak pro děti, tak pro dospělé.

Příspěvek v souhrnné výši pět tisíc korun bude moct využít maminka v době těhotenství a do 12 měsíců po porodu. Prostředky lze využít k úhradě nehrazených screeningových vyšetření, pomůcek ke kojení a podobně.

24. dubna 2024 7:00 Čas čtení 3:14 Lidé si nechávají v Turecku zbrousit zdravé zuby na pahýly, aby dosáhli amerického úsměvu. „Budou toho litovat,“ varuje zubařka Lidé si nechávají v Turecku zbrousit zdravé zuby na pahýly, aby dosáhli amerického úsměvu. „Budou toho litovat,“ varuje zubařka

Dále VZP přidá peníze pojištěncům, kteří se pod odborným dohledem snaží zbavit závislosti na tabáku, klientům při či po onkologické léčbě, diabetikům i aktivním dárcům krve.

Zažádat o peníze můžeš, pokud jsi klientem*klientkou VZP. 

Domů
Sdílet
Diskuse