Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Aneta Gospičová
30. prosince 2023 15:17
Čas čtení 0:42

V Jižní Koreji zakážou konzumaci psího masa. V zemi se ročně sní přibližně milion psů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Řada zemědělců a majitelů restaurací se vůči novému zákonu bouří. ​

V Jižní Koreji do roku 2027 zakážou konzumaci psího masa v restauracích. Ročně zde snědí zhruba milion psů. V zemi existuje více než tři tisíce farem na psí maso, jehož konzumace je dlouholetou tradicí, informuje RTVS.

Zemědělci se vůči novým zákonům bouří. „Budu muset zavřít byznys. Přemýšlel jsem, co dělat. Jsem v takové finanční situaci, že nevím, co se mnou bude,“ uvedl majitel psí farmy Lee Kyeong-sig. Farmáři a majitelé podniků se obávají, že zákaz konzumace psího masa jim zničí živobytí.

Zákaz nebudou dodržovat

„Náhle lidem zakázat jíst jídlo, které mají jen jednou za čas, se podobá praktikám komunistických zemí. Já budu jíst psí maso i nadále, pokud ho budou mít v obchodech či v restauracích. Chutná mi a je dobré pro zdraví,“ uvedl pravidelný zákazník restaurace se psím masem Yang man-suk.

Většina obyvatel Jižní Koreje konzumaci psího masa odsuzuje a zabíjení těchto zvířat postupně klesá. „Zájem lidí o práva zvířat a jejich dobré životní podmínky v Jižní Koreji roste. Už nedává smysl páchat na psech tuto tichou krutost,“ uvedla ředitelka korejské kanceláře Organizace pro ochranu zvířat Borami Se.

pes
Zdroj: TASR – František Iván
Domů
Sdílet
Diskuse