Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
10. ledna 2024 v 10:42
Čas čtení 0:39

VIDEO: Ruský influencer hodil svého dvouměsíčního syna do sněhu, teď za to čelí trestnímu stíhání

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Ruský influencer hodil svého dvouměsíčního syna do sněhu, teď za to čelí trestnímu stíhání
Zdroj: Sergej Kosenko

Známý ruský blogger Sergej Kosenko zveřejnil na instagramu video, na němž hází svého dvouměsíčního syna do sněhové závěje. Doma kvůli tomu čelí trestnímu stíhání, sám se brání tím, že šlo o maketu.

Ruský nejvyšší vyšetřovatel nařídil v reakci na video zahájení trestního stíhání. Kosenko, který aktuálně pobývá ve Francii, bude vyšetřován kvůli „protiprávnímu jednání vůči novorozenému dítěti“ a za nedodržování daňových zákonů. Moskva může požádat francouzské úřady o jeho vydání.

Blogger, který má na instagramu 6,9 milionu sledujících, se po zveřejnění videa ocitl pod palbou kritiky. Trestnímu stíhání bude čelit i přesto, že příspěvek s videem později smazal a ukázal video, podle kterého se jedná o trik a využití nástrojů umělé inteligence. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sergey Kosenko (@sergey_kosenko)

Video s dítětem není prvním Kosenkovým kouskem, který vyvolal v Rusku pozdvižení. Například v roce 2021 se rozhodl přilepit svoji přítelkyni na střechu luxusního auta, se kterým se následně projížděl ulicemi Moskvy. 

7. srpna 2021 v 20:14 Čas čtení 0:58 Ruský influencer přivázal přítelkyni na střechu svého Bentley a jezdil s ní po městě. Teď ho stíhá policie Ruský influencer přivázal přítelkyni na střechu svého Bentley a jezdil s ní po městě. Teď ho stíhá policie
Domů
Sdílet
Diskuse