Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Tichý
10. ledna 2024 13:01
Čas čtení 0:44

Sibiř v Česku nekončí, v noci spadnou teploty v těchto oblastech až k minus 15 stupňům

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Sibiř v Česku nekončí, v noci spadnou teploty v těchto oblastech až k minus 15 stupňům
Zdroj: Freepik / volně k použití

Česko od začátku týdne sužují velké mrazy. Teploty se od pondělí pohybují v minusových hodnotách a podle předpovědi ČHMÚ se nezdá, že by měly mrazy v nadcházejících dnech skončit. Alespoň o víkendu by teplota neměla v noci klesat pod minus 10 stupňů.

Po prvním lednovém týdnu, kdy se teploty pohybovaly vysoko nad nulou, se do Česka vrátila zima. A to v podobě velkých mrazů. Ty největší přišly na začátku týdne. Podle předpovědi by se do konce týdne mělo oteplit, teploty ale zůstanou pod nulou.

Český hydrometeorologický ústav v pondělí vyhlásil výstrahu před mrazy pro celou republiku. Ve středu vydal na síti X aktualizovanou verzi výstrahy – ta platí především pro východní a jižní Čechy a varuje před mrazy z noci na čtvrtek.

Na severovýchodě území mohou teploty ojediněle klesat i na hodnoty kolem minus 15 stupňů.

ČHMÚ dále uvádí, že se oproti minulému týdnu více než zdvojnásobily zásoby vody ve sněhu. Je to způsobeno srážkami na horách v minulém týdnu a sněhem, který napadl o víkendu a nyní leží hlavně na jihozápadě a severovýchodě Čech. 

Domů
Sdílet
Diskuse