Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adam Tichý
10. ledna 2024 20:00
Čas čtení 0:43

„Pošleme Okamuru na Ukrajinu.“ Češi sepsali petici, šéfa SPD chtějí vyslat na studijní cestu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Pošleme Okamuru na Ukrajinu.“ Češi sepsali petici, šéfa SPD chtějí vyslat na studijní cestu
Zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

Na konci listopadu minulého roku byla sepsána petice požadující vyslání Tomia Okamury (SPD) na dovolenou či studijní pobyt do ukrajinského města Avdijivka.

Předseda opozičního hnutí SPD Tomio Okamura na konci listopadu prohlásil, že se na Ukrajinu jezdí na dovolenou, protože válka je jen na části území. Pronesl to v pořadu Za pět minut dvanáct na TV Nova.

V reakci na to sepsal Vít Hlinica petici s názvem Petice za vyslání poslance Tomia Okamury na studijní cestu do Avdijivky. Avdijivka leží na východě Ukrajiny v Doněcké oblasti. Je to město, u kterého probíhají jedny z nejtvrdších bojů války na Ukrajině. Kdysi prosperující město je teď vlivem ruské agrese z velké části zničené.

Okamura je známý zlehčováním situace na Ukrajině a často volá po ukončení dodávek zbraní ve snaze zajistit mír. Autor petice si myslí, že by předsedovi SPD mohla cesta do Avdijivky otevřít oči. „Domníváme se, že návštěva tohoto města by poskytla poslanci Okamurovi cenné osobní zkušenosti a nový pohled na realitu konfliktu na Ukrajině,“ píše mimo jiné v textu petice.

Petici svým podpisem podpořilo již 296 občanů. Ostatní tak budou moci učinit až do 29. května. Poté bude petice stažena a poslána adresátovi, kterým je Kancelář Poslanecké sněmovny. Tomio Okamura se k petici zatím nevyjádřil.

Domů
Sdílet
Diskuse