Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
14. ledna 2024 12:38
Čas čtení 1:22

Předpověď počasí: Bude sněžit i pořádně foukat. Podívej se, jaké teploty přinese příští týden

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Bude sněžit i pořádně foukat. Podívej se, jaké teploty přinese příští týden
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Zimní počasí s námi vydrží i v příštím týdnu. Obloha bude jako na houpačce, nejvyšší teploty se vyhoupnou lehce nad nulu a bude pořádně foukat.

V neděli bude nad Českem zataženo až oblačno, na jihu a jihovýchodě území může být až polojasno. Hlavně na severu se může místy objevit také sněžení nebo sněhové přeháňky, které budou vydatnější na horách. V severní části země se mohou tvořit sněhové jazyky, v horských oblastech i závěje. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi minus jedním a plus třemi stupni. 

Pondělní oblohu bude tvořit proměnlivá oblačnost, místy se objeví sněžení nebo sněhové přeháňky. Teploty během dne vystoupají na minus jeden až plus tři stupně. Vát bude čerstvý západní až jihozápadní vítr, který může v nárazech dosáhnout až 70 km/h, na horách dokonce až 90 km/h. 

Proměnlivá oblačnost s námi zůstane i v úterý. Na horách a na severu se mohou objevit sněhové přeháňky nebo sněžení. Srážky budou postupně během dne ustávat a společně s nimi bude ubývat také oblačnost. Nejvyšší teploty dosáhnou minus dvou až plus dvou stupňů. 

Ve středu bude zpočátku polojasno, ojediněle se mohou vyskytnout mrznoucí mlhy. Během dne bude oblačnost postupně od jihozápadu přibývat a zejména v Čechách začne sněžit. V jihovýchodní polovině území bude sněžení postupně přecházet do mrznoucích nebo dešťových srážek. Nejvyšší denní teploty budou minus tři až plus jeden stupeň. 

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Zimní počasí se nerozloučí ani ve čtvrtek, kdy meteorologové hlásí zataženo. Na většině území očekáváme sněžení, v jihovýchodní polovině území zpočátku i déšť, který může namrzat a tvořit ledovku. Srážek a později i oblačnosti bude postupně ubývat, nejvyšší teploty vystoupají na minus jeden až plus tři stupně. 

V pátek bude nad Českem převládat proměnlivá oblačnost, ojediněle se mohou objevit sněhové přeháňky. O víkendu bude převážně polojasno, postupně se mohou místy objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty vystoupají na minus dva až plus tři stupně. 

Domů
Sdílet
Diskuse