Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
17. ledna 2024 12:41
Čas čtení 0:26

Konec kariéry známého českého hokejisty? Důvodem je užívání kokainu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Konec kariéry známého českého hokejisty? Důvodem je užívání kokainu
Zdroj: HC Bílí tygři Liberec

Hokejový obránce Ondřej Vitásek svůj poslední zápas odehrál na podzim roku 2022. O jeho nepřítomnosti se dlouho spekulovalo, nyní je však jasno. Za jeho pauzou stojí pozitivní dopingový test. V organismu mu našli kokain.

Dle webu Sport.cz měl být pozitivně testován na kokain 16. října roku 2022, kdy s Libercem hrál proti Pardubicím. Od té doby absolvoval další čtyři extraligové zápasy. Poté však z hokejového světa zmizel.

17. ledna 2024 9:57 Čas čtení 0:38 Šok na Australian Open! Teprve 16letá hráčka porazila světovou šestku Šok na Australian Open! Teprve 16letá hráčka porazila světovou šestku

Antidopingový výbor mu uložil stopku na dva roky. Zákaz tak platí do prosince letošního roku. Není však jasné, zda se Vitásek k hokeji vrátí, případně se kterým týmem. Bílí Tygři uvedli, že s ním přerušili kontrakt.

Nejedná se o ojedinělý případ užívání kokainu v hokejové extralize. V loňském play-off byli pozitivně testováni i tři hráči Hradce Králové – obránce Graeme McCormack a útočníci Kevin Klíma a Martin Štohanzl. Jejich trest ještě není jasný, vynesen by však měl být v následujících týdnech.

Domů
Sdílet
Diskuse